x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica The Toasters live!

The Toasters live!

de Alex Revenco    |    12 Apr 2009   •   00:00
The Toasters live!
Sursa foto: /Megalith Records

Însoţiţi de bunii prieteni din grupul Deal's Gone Bad din Chicago şi de trupa bucureşteană Dekadens, The Toasters cântă la 14 aprilie în Capitală.



Fiind considerată "Ramones of ska", The Toasters are la activ peste 4.000 de concerte, realmente în întreaga lume, din Australia până-n Alaska cincispreze albume, din care zece de studio, şi nenumărate discuri singles, EP-uri, compilaţii, videoclipuri.  

Înfiinţată în 1982 la New York de un englez din Manchester, Rob "Bucket" Hingley, The Toasters este unanim recunoscută ca una dintre cele mai importante formaţii ska din toate timpurile. Este de menţionat că Bucket este cel care a infiinţat şi cel mai mare label de ska punk din lume, Moon Ska Records, actualmente transfomat în Megalith Records. Deal's Gone Bad este din Chicago, cântă ska & reggae cu rocksteady şi îşi promovează cel mai recent album, "The Ramblers" (2007), apărut la Jump Up! Records/Megalith Records. În deschiderea concertului de poimâine vor evolua cei din trupa Dekadens, întorşi de curând dintr-un turneu în SUA.

Genul ska a apărut în Jamaica la sfârşitul anilor '50, fiind o combinaţie de muzică tradiţională jamaicană cu jazz-ul şi rhythm and blues-ul american.

×
Subiecte în articol: muzica