x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Travel with the Devil!

Travel with the Devil!

de Catalina Iancu    |    27 Aug 2008   •   00:00
Travel with the Devil!

GHID PENTRU O ZI ● Rockstarul Fernando Ribeiro vă arată Lisabona natală
Dacă aţi ratat concertul Moonspell din România, veţi avea ocazia să vă întîlniţi cu solistul Fernando Ribeiro chiar la el acasă: Langsuyar vă aşteaptă în Lisabona natală.



GHID PENTRU O ZI ● Rockstarul Fernando Ribeiro vă arată Lisabona natală
Dacă aţi ratat concertul Moonspell din România, veţi avea ocazia să vă întîlniţi cu solistul Fernando Ribeiro chiar la el acasă: Langsuyar vă aşteaptă în Lisabona natală.

Despre ce este vorba? Agenţia Rock-Voyager.com a avut ideea de a-l face pe rockstarul portughez ghid pentru o zi prin capitala lusitană. Iată cum o descrie vocalul: "Lisabona este unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa şi, evident, din lume. Se spune că numele i-a fost dat în urma călătoriei făcute de Odysseus (sau Ulise), care a vizitat Lisabona în drumul său neîntrerupt prin lumea sa magică. Ce vă ofer este o călătorie pe urmele regelui din Ithaca; veniţi şi descoperiţi minunile unui oraş mare, dar puţin schimbat de-a lungul timpului, pentru a-i afla istoria, dar şi multe dintre secretele sale (puţini ghizi vă vor arăta locurile incluse în acest tur al oraşului), pentru a vă bucura de lumină, soare, mîncare, aer, de frumuseţea şi pulsul oraşului. De asemenea, vom vedea şi Sintra, locul favorit al Lordului Byron, aflat la circa 40 de minute de Lisabona. O privire în adîncurile inimii sale, departe de protocolul turistic obişnuit şi mai aproape de natura umană a călătoriei, a descoperirilor. Ne întîlnim aşadar în Lisabona!", spune Fernando Ribeiro.

"FOR A TASTE OF ETERNITY". Excursia se desfăşoară în perioada 15-18 septembrie. Grupul se va reuni la Frankfurt pe Main sau la Hamburg şi va călători cu avionul pînă la Lisabona, unde gazdele au rezervat camere la Hostal Residencial Florescente, situat aproape de centrul comercial istoric al oraşului. Chiar de a doua zi dimineaţă, Fernando vă va conduce într-un tur al oraşului. Primul obiectiv: Torre de Belem, construit în 1515 din ordinul regelui Portugaliei, punct central al comerţului şi călătoriilor maritime ale portughezilor. Pînă în secolul al XIX-lea a fost folosit ca închisoare şi ca arsenal. În 1943, Torre de Belem a fost inclus în patrimoniul UNESCO. Apoi, Padrao dos Descobrimentos, ridicat în onoarea marilor descoperitori, printre care da Gama, Magellan, Dias. În apropiere se află Mosteiro Dos Jeronimos, mănăstire în care sînt îngropaţi o parte dintre regii Portugaliei, dar care adăposteşte şi osemintele lui Vasco da Gama. Prînzul va fi un bun pretext pentru a descoperi ce oferă Lisabona în materie de gastronomie. Veţi merge cu Langsuyar la un restaurant din cartierul Sao Paulo, aproape de gara Cais do Sodre, unde veţi servi specialităţile casei, preparate din fructe de mare. După prînz veţi merge la castelul Sao Jorge, apoi veţi traversa oraşul pînă la Bairro Alto, unul dintre puţinele cartiere care au scăpat aproape intacte în urma cutremurului din 1755 – pentru mulţi ani, pe străzile sale înguste s-au aflat sediile principalelor ziare şi tipografii din Lisabona. Seara se va încheia cu "A Walk on the Darkside" alături de Fernando prin parcul Miradouro Sao Pedro de Alcantara.

OBIECTIVE. În a treia zi, solistul de la Moonspell vă va însoţi prin oraşul Sintra. Quinta de Regaleira va fi primul castel vizitat. Grădinile luxuriante, lacurile şi grotele din jur nu fac decît să-i sporească farmecul. După un prînz la malul mării, urmează Palacio da Pena. Construit în 1840, din ordinul Regelui Ferdinand II, este numit Neuschwanstein-ul Portugaliei. După o plimbare prin grădinile ce-l înconjoară, vă veţi delecta cu dulciuri tradiţionale portugheze servite alături de o ceaşcă de ceai. Aceasta este ultima ocazie de a-i adresa întrebări ghidului-vedetă, pentru că în următoarea zi sejurul portughez se va încheia.

Preţul, de 436 de euro, include zborul din Frankfurt pe Main sau Hamburg spre Lisabona, trei nopţi de cazare la Hostal Residencial Florescente şi taxele de intrare în Lisabona şi Sintra.

TUR DE FORŢĂ
"Lisabona ne-a influenţat în mare măsură muzica, dar şi versurile, datorită peisajelor şi clădirilor ce-ţi taie răsuflarea, datorită respiraţiei sale nocturne. Voi fi cu voi, pentru a vă răspunde întrebărilor, dar şi pentru a vă conduce printr-un oraş cum puţine sînt în lume, clasic ca nici un altul şi de care vă veţi îndrăgosti iremediabil"
Fernando Ribeiro

Alte oferte

Dacă mai doriţi să călătoriţi cu... Dracul, Rock Voyager vă înlesneşte întîlnirea şi cu alte vedete: Dark Tranquillity, Poisonblack şi Fear My Thoughts, toate trei într-un pachet intitulat "Where Death Is Most Alive" (în Berlin, Koln sau Stuttgart), trupa irlandeză de pagan metal Primordial (al cărei solist vă va prezenta oraşul natal, Dublin), formaţia grecească Firewind, aflată în turneu în Germania, dar şi o călătorie de două săptămîni, pe motocicletă, prin sud-vestul SUA. Turul include opriri în Las Vegas şi în Santa Fe şi vă oferă "visul american": autostrăzi nesfîrşite, aventură, libertate şi peisaje ce te lasă mut de uimire.

×
Subiecte în articol: Lisabona muzica