x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Trupa de rock AC/DC porneşte într-un nou turneu în Europa şi America de Nord

Trupa de rock AC/DC porneşte într-un nou turneu în Europa şi America de Nord

16 Dec 2015   •   09:00
Trupa de rock AC/DC porneşte într-un nou turneu în Europa şi America de Nord

Trupa rock australiană AC/DC a anunţat marţi un nou turneu în Europa şi America de Nord, eliminând astfel zvonurile privind o eventuală retragere a acestei formaţii pioniere de hard rock, relatează AFP.

Membrii AC/DC, al căror album 'Back in Black' (1980) se numără printre cele mai vândute din istoria muzicii, vor susţine anul viitor 30 de concerte. Rockerii vor debuta la 2 februarie la Tacoma, în statul Washington (nord-ouest), seria de 20 de concerte susţinute în SUA care se vor încheia la 4 aprilie la prestigioasa sală Madison Square Garden din New York.

Ei vor traversa apoi Atlanticul pentru a concerta la Lisabona, Portugalia (7 mai), pe Stade Vélodrome din Marsilia (13 mai) şi la Aarhus, în Danemarca (12 iunie). Turneul intervine după un an 2015 foarte încărcat, cu 53 de concerte în întreaga lume.

Trupa revine pe scenă fără membrul său fondator, Malcolm Young, care suferă de demenţă.

AC/DC s-au despărţit de asemenea de bateristul Phil Rudd, condamnat în iulie în Noua Zeelandă pentru acuzaţii de ameninţări cu moartea şi posesie de stupefiante şi care a rămas în arest la domiciliu.

Solistul trupei, Brian Johnson, în vârstă de 68 de ani, reamintea în septembrie într-un interviu acordat ziarului Morning Sun (Michigan), că membrii trupei sunt în permanenţă "surprinşi şi uimiţi de faptul că au în continuare succes", eliminând posibilitatea unei retrageri de pe scenă.

×
Subiecte în articol: ac/dc