x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Turnee nocive

Turnee nocive

de Raluca Grintescu    |    18 Ian 2008   •   00:00

Turneul ce a marcat reunirea trupei The Police a fost încadrat ca unul dintre cele mai poluante din 2007, generând cele mai multe deşeuri şi noxe, graţie mă­­rimii turneului mondial

Anul 2007 a fost încununat de multe succese muzicale, cât şi de turnee mondiale susţinute de nume şi trupe dintre cele mai sonore. Totuşi, ecologiştii susţin că toate aceste manifestări au reuşit să polueze şi mai mult planeta. Site-ul carbonfootprint.com a alcătuit un top al celor mai poluante turnee de anul trecut. Potrivit site-ului, primul loc este ocupat de cântăreţul Sting. Deşi artistul a susţinut în repetate rânduri că militează pentru o plane­tă fără poluare, se pare că lucrurile nu sunt întocmai adevărate.

 

FANII, BATĂ-I VINA! Turneul ce a marcat reunirea trupei The Police a fost încadrat ca unul dintre cele mai poluante din 2007, generând cele mai multe deşeuri şi noxe, graţie mă­­rimii turneului mondial, care a fost urmărit de 1,5 milioane de fani şi a atins 100 de locaţii de pe patru continente. “La evenimentul Live Earth din New Jersey, unde au cântat cei de la The Police, nu concertul a fost principala problemă, ci fanii”, de­clară John Buckly de la carbonfootprint.com. În noul raport au mai fost incluşi Kasabian, care au străbătut între­gul mapamond cu avionul timp de nouă luni. De partea cealaltă, artiştii care au poluat cel mai puţin în 2007 sunt Radiohead şi Pete Doherty.

×
Subiecte în articol: muzica