x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica TVR i-a pus coarne Eurovisionului. Miracol! Paula Seling şi Ovi pleacă în Danemarca (VIDEO)

TVR i-a pus coarne Eurovisionului. Miracol! Paula Seling şi Ovi pleacă în Danemarca (VIDEO)

de Dana Andronie    |    02 Mar 2014   •   17:15
TVR i-a pus coarne Eurovisionului. Miracol! Paula Seling şi Ovi pleacă în Danemarca (VIDEO)

De 1 Martie, Televiziunea Română a organizat finala naţională Eurovision. Deşi nu a achitat taxa de participare (130.000 de euro) către EBU (European Broadcasting Union), România şi-a ales reprezentantul pentru Copenhaga (Danemarca).

Mădălin Voicu – preşedintele juriului – a apărut pe scena Teatrului dramatic din Braşov spunând doar atât: Paula Seling şi Ovi merg la Eurovision. Nu s-a anunţat nici o notă, nici un membru al juriului nu şi-a asumat rolul de “jurat” până la capăt. De la Alexandra Cepraga (care a căzut pe scenă), Nico, Nancy Brandes, Bobby Stoica şi până la preşedintele Mădălin Voicu, fiecare membru al juriului trebuia să spună telespectatorilor, care au plătit pentru un vot 0,3 euro + TVA, ce notă a acordat fiecărui concurent în parte.

Vaida (Mirela Boureanu, prezentatoarea emisiunii “Mireasă pentru fiul meu”) a obţinut cu piesa “One more time” punctajul maxim din partea telespectatorilor – peste 7.000 de voturi. Când s-a anunţat câştigătorul, camerele de filmat au surprins-o pe Vaida total debusolată. Nimeni nu ştia cum s-a scos din pălărie numele câştigătorului. Într-adevăr, finala a avut loc de Mărţişor şi ce mai contează că totul a fost cusut cu şnur alb. 

TVR nu a respectat regulamentul, dar bine că a promovat Cerbul de Aur! Înţelegem că televiziunea publică este nerăbdătoare să anunţe reluarea acestui festival românesc de talie internaţională, dar nu înţelegem ce legătură are Cerbul cu Eurovisionul. Poate eventual coarnele pe care i le-a pus Eurovisionului! Taxa este neplătită, notele sunt la “secret”, dar sperăm la un “Miracol”. Piesa care a obţinut punctaj maxim din partea juriului se numeşte “Miracle” şi este interpretată de Paula Seling şi Ovi.

Locul al doilea a fost obţinut de Vaida, cu 16 puncte (4 juriu şi 12 televot), iar al treilea de Vizi Imre, cu 16 puncte (10 puncte juriu, 6 puncte televot). Anca Florescu s-a clasat pe a patra poziţie (5 puncte juriu şi 8 televot), iar Ştefan Stan & Teddy K au ocupat locul al cincilea (7 puncte juriu, 5 televot). În clasamentul final, Renee Santana & Mike Diamondz s-au clasat pe a şasea poziţie (6 puncte juriu, 4 televot), urmaţi de Bere Gratis (8 puncte juriu, 1 televot). Cu 0 puncte de la juriu şi 7 din partea telespectatorilor, Şăl a ocupat poziţia a opta, pe locul al nouălea fiind trupa The dAdA (2 puncte juriu, 3 televot). Penultimele locuri au fost ocupate de The Zuralia Orchestra (3 puncte juriu, 0 televot) şi de Naomy (1 punct juriu, 2 televot).
Silvia Dumitrescu a obţinut o performanţă greu de egalat. A primit 0 pe linie.

“Prima dată când am auzit piesa aceasta, mi s-a făcut pielea de găină ­ a mărturisit Paula Seling. Ceea ce nu mi s-a întâmplat la «Play with Fire». Şi atunci am zis «Da, mergem la Eurovision». Am hotărât că este momentul potrivit, pentru că fiind o experienţă extrem, extrem de puternică asupra mea, ca om, a trebuit să accept să simt din nou că am energia pe care să o depun pentru aşa ceva.” Să sperăm că între timp se va alege un Consiliu de Administraţie la TVR şi se va plăti taxa de participare la Eurovision. Altfel vom parcurge degeaba drumul până în Danemarca. Nici un miracol nu ne mai poate salva... chiar dacă este cântat de Paula Seling şi Ovi.



×
Subiecte în articol: eurovision eurovision 2014