x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica TVR n-a achitat taxa de participare la Eurovision. România poate fi exclusă din concurs!

TVR n-a achitat taxa de participare la Eurovision. România poate fi exclusă din concurs!

de Dana Andronie    |    24 Feb 2014   •   18:34
TVR n-a achitat taxa de participare la Eurovision. România poate fi exclusă din concurs!

După atâtea ediţii naţionale de Eurovision, am crezut că le-am văzut pe toate! Ei, aş!
Eurovision este o competiţie muzicală între televiziunile naţionale din Europa. Anul acesta se pare că vom avea parte de cea mai anapoda finală mioritică! România - care
n-a plătit încă taxa de participare către EBU - face promovarea pieselor (alese în secret de un juriu de specialitate) pe YOUTUBE, prezentarea concurenţilor de la balustrada unui MALL şi selecţia naţională într-o sală de TEATRU din Braşov! Totul funcţionează... de-a-ndoaselea... Deşi a confirmat participarea la Eurovision 2014 încă din luna noiembrie 2013, TVR  nu a achitat către EBU taxa de 130.000 de euro. Dacă nu achită, România va fi exclusă din concurs.
Liana Stanciu, şeful Delegaţiei TVR la Eurovision 2014, a declarat pentru exclusivNEWS.ro: ”Nu ştiu exact care este bugetul, dar ştiu că taxa de participare este de 130.000 de euro, care nu s-a plătit. Aia trebuie plătită. Am anunţat că mergem şi, ca nişte oameni de onoare ce suntem, o să mergem. Mai mult nu ştiu”...
Cert este că TVR nu are în acest moment un Consiliu de Administraţie, actuala conducere interimară nu poate aproba achitarea sumei de participare.
Televiziunea Română nu mai are Consiliu de Administraţie din 10 decembrie 2013, când Parlamentul a respins raportul de activitate al SRTV şi automat CA-ul a fost demis.
Finala Selecţiei Naţionale va avea loc sâmbătă, pe 1 martie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov. Practic, cu derogare de la EBU, TVR mai are la dispoziţie două zile pentru a achita taxa de participare. Tic-tac, tic-tac, tic-tac. Tac.


×
Subiecte în articol: eurovision 2014