x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ultimele concerte Iris cu Cristi Minculescu solist vocal

Ultimele concerte Iris cu Cristi Minculescu solist vocal

28 Aug 2012   •   16:48
Ultimele concerte Iris cu Cristi Minculescu solist vocal

Comunicatul oficial aparut pe site-ul formatiei anunta ca despartirea lui Cristi Minculescu de Iris va avea loc pe 3 septembrie. Pana atunci, Iris cu "Mincu' pe voce mai are de onorat doua contracte, unul la Festivalul Rock'n' Iasi 2012 sI celalalt la zilele Castelului Banffy de la Bontida. In comuna de langa Cluj, organizatorii pregatesc o proiectie tridimensionala pe vechea cladire (supranumita in trecut Versailles-ul Transilvaniei), aflata in restaurare sI in cele doua zile de serbari baroce vor concerta formatiile Heaven Street (sambata) sI Iris (duminica). Dupa ce luni seara, Rodica Minculescu, Nelu Dumitrescu sI Tony Seicarescu au relatat Jurnalului National punctele lor de vedere privind despartirea lui Cristi de Iris, ieri dimineata Nelu sI Tony s-au confesat postului de radio Rock FM.

DESPARTIRE DEFINITIVA
"Si eu am fost surprins", a declarat Nelu Dumitrescu in direct, precizand ca a primit vestea in urma cu trei saptamani. "Ne-a anuntat asa, direct, ca el nu mai vrea sa cante de la 2 septembrie. "Am fost surprinsi, dar nu a vrut sa ne dea nici un indiciu despre ce va face mai departe. Ca nu mai suporta, ca banii sunt putini, ca nu se castiga mult... Astea sunt de-ale lui", a spus Dumitrescu. "Daca dorea sa aiba bani mai multi ne spunea: 'Vreau mai multi si cant'. Dar nu l-a interesat asta. A aruncat-o asa... Noi l-am lasat si e treaba lui sa faca ce vrea. Am vorbit cu el. A spus: 'Lasati-ma in pace, ca nu ma intereseaza'", a adaugat Nelu, excluzand orice posibilitate ca Minculescu sa se razgandeasca. "Noua nu ne place sa ne spalam rufele in presa, dar s-a acumulat foarte multa energie negativa si atunci, daca el face un pas gresit si vrea dupa un an sa vina inapoi, atunci sa se duca unde vrea el sa cante", a precizat Dumitrescu. Liderul formatiei a subliniat ca nu l-ar mai reprimi pe Minculescu in trupa, daca acesta s-ar decide sa revina. "El si-a ales viata lui. Eu ce sa mai fac? Iti dai seama, sa te lase dupa atata timp, sa vina sa-ti spuna ca nu mai doreste sa cante... Ce om n-ar urla un pic?". "Daca noi am fi fost milionari din drepturi de autor, poate ar fi mers chestia asta: concerte mai putine, cu bani mai multi. Dar nu e cazul", a incheiat Nelu Dumitrescu.

Tot lui Cristi Hrubaru, de la Rock FM, Tony Seicarescu i-a spus: "Mi s-a umplut inima de emotie si am acceptat. Este foarte grea misiunea mea, dar nu imposibila. Ma asteapta multa munca si trebuie sa ma ridic acolo unde ar trebui sa fiu, la nivelul Iris. O sa dau tot ce pot pe scena". Tony Seicarescu a intrat in trupa Directia 5 in 1992, unde a activat pana in 1998, cand a plecat in Olanda. In aceasta perioada a participat la inregistrarea unor albume de exceptie: 'Seductie', 'Pantofi de lac', 'InDiAnka Live'. La revenirea in tara a participat la proiectul FAPTe sI din 2005 pana in 2008 a cantat cu grupul Krypton.

DUMNEZEU I-A DAT AUR IN GAT
In acesti ani, alaturi de Krypton, a inregistrat un album excelent, 'Ma prefac in ploi' a sustinut nenumarate concerte in tara sI un turneu de mare succes in Canada. Liderul grupului Krypton, Eugen Mihaescu ne-a spus: "Tony Seicarescu? Este singura voce din tara care poate canta orice: de la new wave la new age, de la hard rock la heavy metal sau manele (da, vorbesc serios !), de la opera la Directia 5, Krypton, Iris. Orice. Dumnezeu i-a dat aur in gat'. In 2010, Tony revine la Directia 5, unde a facut pereche ca solist vocal cu Cristi Enache. Liderul formatiei Directia 5 a spus: "Ne va trebui o noua voce, pentru alternanta, in concertele noastre. Si vom cauta una speciala....Tony Seicarescu e a lu' Directia 5 pe viata. Acum este doar transferat la Iris...vine inapoi'.

Cei din Fan clubul oficial Iris nu accepta alt solist: 'Veniti din toata tara pe 31 la Iasi si pe 2 la Bontida! Aduceti bannere, cantati tare, facem tot ce putem! Nu ar fi exclus nici mersul pana la Bucuresti daca lucrurile continua asa. Trupa intentioneaza sa scoata o piesa noua, cu noul solist si un nou album. Nu putem accepta Iris cu alta voce, alt stil, un Iris total diferit fata de cel pe care l-am avut timp de 35 de ani. Numele de Iris a fost ridicat de Cristi!'

×