x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Unkle cîntă pentru Euro ’08

Unkle cîntă pentru Euro ’08

de Alex Revenco    |    13 Iun 2008   •   00:00
Unkle cîntă pentru Euro ’08

MUZICĂ ● La Ştirile BBC, despre Campionatul European
Simfonia 41 de Mozart, într-o variantă reorchestrată şi reinterpretată de grupul britanic Unkle, este tema muzicală a ştirilor BBC Sports despre Campionatul European de fotbal din acest an.



MUZICĂ ● La Ştirile BBC, despre Campionatul European
Simfonia 41 de Mozart, într-o variantă reorchestrată şi reinterpretată de grupul britanic Unkle, este tema muzicală a ştirilor BBC Sports despre Campionatul European de fotbal din acest an.

Tot Unkle ilustrează muzical o secvenţă de animaţie în care apar Cristiano Ronaldo, Michael Ballack, Fernando Torres, Gennaro Gattuso, William Gallas, dar şi a legendarului jucător şi manager Marco van Basten. “Ne-am dorit ca secvenţa ce prefaţează ştirile sportive să reflecte spectacolul oferit în cadrul Europenelor. Şi chiar dacă echipa Angliei nu participă la competiţie, cei care vor urmări meciurile vor putea vedea o mulţime de chipuri familiare!” a spus Phil Bigwood, producător executiv BBC. Revenind la muzică, Unkle a terminat înregistrarea unui nou album, “End Titles... Stories for Film” ce urmează să fie lansat la începutul lunii iulie. Discul conţine douăzeci şi două de piese, ce includ colaborări cu Josh Homme (Queens of the Stone Age), Black Mountain, James Petralli (White Denim), Joel Cadbury (South).

FOTBAL ŞI MUZICĂ. Dar Unkle nu este singurul artist de pe afişul B’estfest care are legături cu fotbalul, în 2004, cîntecul “Forca” extras de pe “Folklore” al doilea album Nelly Furtado, a fost imnul oficial al Campionatului European de Fotbal. Componenţii formaţiei Kaiser Chiefs sînt fani declaraţi ai echipei Leeds United, iar concertul susţinut la sfîrşitul lunii mai, pe Stadionul Elland Road (în faţa a 35.000 de spectatori!), a fost dedicat suporterilor şi echipei din West Yorkshire. Alături de Unkle, Nelly Furtado şi Kaiser Chiefs, la B’estfest vor participa nume grele ale scenei internaţionale precum Cypress Hill, Alanis Morissette, Manic Street Preachers, Judas Priest şi alţii.

B’estfest la Romexpo

Organizat de Emag!c Entertainment, festivalul se va desfăşura la Romexpo, în zilele de 4, 5, 6 şi 11 iulie, pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, unde sînt aşteptaţi circa 80.000 de spectatori, pe parcursul celor patru zile. Biletele, disponibile în reţeaua Diverta şi www.myticket.ro, de o zi (4, 5 sau 6 iulie) sînt 90 de lei în pre-sale şi 110 la intrare, iar la Aftershock (11 iulie) – 75 de lei în pre-sale şi 90 la intrare. Abonamentele pentru 4, 5 şi 6 iulie costă 240 de lei şi sînt pe cale de epuizare. Şi biletele VIP sînt în număr limitat, fiind valabile numai pentru o singură zi de festival: 350 de lei pentru 4, 5 sau 6 iulie, respectiv 185 de lei (135 sau 115) pentru 11 iulie.

×
Subiecte în articol: muzica iulie unkle