x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Viva la Vida!

Viva la Vida!

de Raluca Grintescu    |    28 Mar 2008   •   00:00

Cel de-al patrulea album de studio Coldplay, a cărui lansare a fost anunţată pentru data de 17 iunie, a fost botezat “Viva la Vida” sau “Death And All His Friends”, fiind produs de Brian Eno.

“Trăiască viaţa!”, noul album semnat Coldplay

 

Cel de-al patrulea album de studio Coldplay, a cărui lansare a fost anunţată pentru data de 17 iunie, a fost botezat “Viva la Vida” sau “Death And All His Friends”, fiind produs de Brian Eno. Se pare că alegerea titlului îi revine solistului Chris Martin, după ce a văzut fraza pe o pictură a artistei de origine mexicană Frida Kahlo. Aceasta a suferit timp de câteva zeci de ani de paralizie, iar solistul s-a arătat extrem de emoţionat de mesajul ei. “A trecut printr-o mulţime de nenorociri şi totuşi a pictat un tablou imens care spune: «Trăiască viaţa!». Îmi place dârzenia mesajului”, mărturiseşte Chris Martin.

 

INFLUENŢE HISPANICE. “Toată lumea va face legătura cu Ricky Martin. Am mai trecut prin asta şi înainte. Când mi-a venit ideea titlului noului material discografic mi-am dat seama că va trebui să dau explicaţii, însă am simţit că este cel mai potrivit nume”, a precizat artistul britanic.

“O să fie o nebunie. Nu îi place când vorbesc despre el, însă faptul că a existat foarte multă presiune de la precedentul disc l-a ajutat să se exprime într-un mod cu totul deosebit”, spune Gwyneth Paltrow, soţia lui Martin, despre noul proiect. Trupa londoneză a dezvăluit pe site-ul ei oficial că cel de-al patrulea album de studio va avea şi influenţe hispanice, multe din piese fiind înregistrate în biserici şi alte locuri din America Latină şi Spania în timpul turneului lor de anul trecut.

 

Flashout

DISC DE PLATINĂ. “Raising Sand”, albumul lui Robert Plant & Alison Krauss, produs de T Bone Burnett, a luat discul de platină în SUA, pentru mai mult de 1.000.000 de unităţi vândute. Lansat în octombrie 2007 de Rounder Records (label Universal), “Raising Sand” a debutat pe locul 2 în Billboard 200 şi a rămas în Top 40 cinci luni mai târziu. Ultimul extras pe single de pe acest album este piesa “Please Read The Letter”. Luna trecută Plant & Krauss au fost laureaţi Grammy® Award, la categoria Best Pop Collaboration with Vocals, pentru piesa “Gone Gone Gone (Done Moved On)”. Acest Premiu Grammy a fost primul din cariera solo a lui Robert Plant, deşi de-a lungul timpului a primit numeroase nominalizări, şi cel de-al unsprezecelea pentru Alison Krauss.

 

THE VERVE. The Verve au revenit în viaţa muzicală internaţională. Cvartetul britanic şi-a anuntat primul turneu nord-american din ultimii 10 ani, precum şi un nou material discografic – ce urmează succesului din 1997 – “Urban Hymns”. The Verve s-a reunit anul trecut, după o pauză de aproape opt ani. Biletele pentru un mini-turneu desfăşurat anul trecut în Marea Britanie s-au vândut ca pâinea caldă, în mai puţin de douăzeci de minute. În ceea ce priveşte viitorul album, acesta este aşteptat să apară până la sfârşitul acestui an.

 

×
Subiecte în articol: muzica