x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Vunk - “1000” la 10 ani

Vunk - “1000” la 10 ani

01 Mar 2013   •   13:11
Vunk - “1000” la 10 ani

Pe 1 martie piesa 1000 a trupei VUNK implineste 10 ani de la prima difuzare. Cintecul a marcat doua premiere in industria muzicala la acel moment: a fost prima piesa de dragoste a trupei, iar clipul a fost primul videoclip animat realizat in Romania.

Personajul principal al clipului, greierele albinuta, este si acum unul dintre cele mai indragite personaje de catre copiii care descopera videoclipul, trupa primind in mod constant solicitari de la parinti pentru imagini sau papusi cu el.

Desi este una dintre cele mai indragite piese in concertele VUNK chiar si la 10 ani de la lansarea ei, in 2003 Cornel Ilie nu i-a dat prea multe sanse si a ezitat mult sa o faca single. A fost, de fapt, ultimul single de albumul  ”In haine noi” (2002).

"1000" era sa ramana o piesa anonima daca fratii Matei si Mihai Filip nu insistau sa-i faca clip. Noi nu am crezut ca acest cantec o sa placa atat de tare, iar succesul imediat ne-a luat prin surprindere. Un merit extraordinar il are videoclipul piesei care a adus ceva inovator pentru piata muzicala romaneasca, fiind primul clip animat in 3D. Era ceva cu totul nou, iar personajul principal, un hibrid intre o albinuta si o furnica a devenit, in acea perioada, mai cunoscut decat noi. Mult timp ne-au scris o gramada de parinti innebuniti ca dupa ce se termina clipul copiii lor incep sa planga. Si mai frumos este cand vin la concertele noastre acum copii cu varsta in jur de 13-14 ani si care ne spun ca si ei se numara printre cei care erau fanii acestui clip si ai piesei." spune Cornel Ilie, liderul trupei VUNK.

La fel ca si VUNK ale caror clipuri au continuat sa fie unice pe piata muzicala romaneasca, Matei Filip, unul dintre realizatorii clipului alaturi de fratele lui Mihai, a continuat sa creeze lucruri inovatoare pentru piata din Romania intr-o colaborare cu Muzeul National de Istorie a Romaniei : o serie de ilustrate stereoscopice cu tezaurul Romaniei, care pot fi vazute cu ochelari 3D.

VUNK  va aniversa 10 ani de “1000” cintind piesa intr-o formula inedita, vineri 1 martie, in direct la Morning ZU.

×
Subiecte în articol: vunk aniversare muzica piesa