x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Wacken, la a 21-a ediţie

Wacken, la a 21-a ediţie

de Catalina Iancu    |    03 Iun 2010   •   00:00
Wacken, la a 21-a ediţie
Sursa foto: John McMurtrie/

Un adevărat maraton de rock, sau un maraton de rock adevărat, cum doriţi, trebuie văzut măcar o dată-n viaţă: Wacken Open Air. Unul dintre cele mai mari evenimente de gen din lume şi, cu siguranţă, cel mai îndrăgit, festivalul german adună aproximativ 70.000 de oameni!



Cea de-a 21-a ediţie a W:O:A are loc în perioada 4-7 august şi se va desfăşura pe nu mai puţin de şase scene: Black Stage, True Metal Stage, Party Stage, Medieval Stage, Beer Garden Stage, W.E.T. Stage/Headbangers Ballroom, cărora li se mai adaugă trei puncte fierbinţi - Piaţa Medievală, Bullhead-City Wrestling şi Moviefield.

Anul acesta, prestigiosul eveniment a invitat trupe una şi una şi artişti de asemenea: Iron Maiden, Alice Cooper, Slayer, Arch Enemy, Amorphis, Anvil, Candlemass, Cannibal Corpse, Corvus Corax, Immortal, Kamelot, Lake of Tears, Nightmare, OverKill, Soulfly, Stratovarius, Tarja, Tyr, U.D.O., W.A.S.P. şi multe (şi deloc mărunte) altele.

Va fi, de asemenea, o ediţie a cifrelor rotunde, nu mai puţin de trei formaţii sărbătorind anii de carieră prin show-uri aniversare: Grave Digger împlinesc 30 de ani de activitate, Atrocity - 25, iar Tiamat - 20 de ani de carieră şi 15 de la lansarea celui mai apreciat album al lor, integrala "Wildhoney" fiind unul dintre momentele mult aşteptate de la Wacken. În afară de muzică, festivalul oferă tot felul de competiţii distractive, cum ar fi concursuri de tricouri ude şi alte asemenea. Moviefield va fi rezervat proiecţiilor de film, în Beer Garden va evolua zilnic Mambo Kurt, în timp ce în Piaţa Medievală vor avea loc jocuri tradiţionale scoţiene, turniruri, întreceri vikinge şi expoziţii de arme.

Wachen Open Air a debutat în 1990, cu doar câteva trupe germane. A crescut apoi de la o ediţie la alta, în 1998 devenind cel mai mare festival european de metal. Ediţia de anul trecut a stabilit şi ea un record, fiind sold out din decembrie 2008! Toate cele 70.000 de bilete s-au vândut cu 200 de zile înainte de începerea evenimentului. An de an se strâng participanţi câtă frunză şi iarbă, iar în 2010 festul este sold out pentru a cincea oară.

La concursul Metal Battle, care are loc în cadrul W:O:A, sunt înscrişi reprezentanţi din 26 de ţări, unele dintre ele cu tradiţie în materie - cum ar fi cele nordice -, dar şi China sau Israel. România va evolua la 5 august, în aceeaşi "grupă" cu Suedia, Mexic, Olanda, Belgia, Polonia, Portugalia, Spania, Elveţia, Brazilia şi Luxemburg. Reprezentanta noastră se va alege între Altar, Bucium, Dirty Shirt, Guerillas, NeXus şi Pillfed, în cadrul Rockin' Transilvania Open Air, ce se desfăşoară între 18 şi 20 iunie la Bran.

×
Subiecte în articol: rock muzica festival germania