x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica White Walls a organizat audiţia noului album, înainte de concertul de lansare

White Walls a organizat audiţia noului album, înainte de concertul de lansare

de Alex Revenco    |    02 Oct 2013   •   17:21
White Walls a organizat audiţia noului album, înainte de concertul de lansare

Recent grupul constănţean şi-a prezentat noul album în cadrul unei audiţii 'pentru prieteni', în club Control.
Intitulat "Escape Artist", discul este rezultatul unor căutări ce au durat mai bine de trei ani. Timp în care Eugen, Dasu, Şerban & Marian au avut numeroase concerte, în ţară şi străinătate, punctul culminant fiind prezenţa pe scena ProgPower Europe din Olanda, unul dintre cele mai tari festivaluri de progresive şi power metal de pe continent. “Escape Artist” reconfirmă că White Walls reuşeşte ca nimeni altcineva să 'topească' multitudinea de influenţe (niciuna evidentă) într-o 'pastă' ce devine din ce în ce mai mult marcă proprie, recognoscibilă şi plină de personalitate.

Spre deosebire de alte formaţii (în care se detaşează solistul sau/ şi un instrumentist) White Walls este în primul rând o echipă în care componenţii/ prieteni sunt foarte, foarte buni, fiecare pe 'felia' lui. La tobe- Marian este tătic (la propriu şi figurat) are tot ce trebuie- şi forţă debordantă, şi fineţe, la chitară- Dasu 'execută' solouri de mare virtuozitate şi breakurile devenite celebre, la bass- tehnicitatea lui Şerban e irezistibilă iar Eugen- vocalistul 3 în 1, trece de la pasaje lirice la growl & metal cu uşurinţă şi eleganţă.

Noul album reprezintă o etapă superioară celei reprezentate de 'Mad Man Circus', discul e mai bine structurat, mai îngrijit, mai complex, punctul central fiind reprezentat de trilogia 'Dead Heart'. CD-ul a fost 'tras' în Bucureşti şi Cluj (vocile), mixajul este semnat de acelaşi Marius Costache, masterizarea de Alan Douches (a colaborat cu Mastodon, Sepultura etc.) iar grafica tot de Costin Chioreanu. 


×
Subiecte în articol: white walls