x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Yanni şi un SUV blindat!

Yanni şi un SUV blindat!

de Dana Andronie    |    12 Sep 2011   •   21:00
Yanni şi un SUV blindat!

In camera trebuie sa fie intuneric deplin, iar daca lumina patrunde totusi in incapere dupa tragerea draperiilor, ferestrele sa fie acoperite cu folie protectoare de aluminiu; sa nu lipseasca din apartament sase litri de apa, o masuta de room-service cu farfurii pentru cina, farfurii pentru salata, boluri pentru supa, tacamuri din argint si pahare pentru vin; la mic dejun sa fie cafea decafeinizata, unt de arahide si gem de capsuni; un SUV blindat; doua masini noi Cadillac Escalade etc. Acestea sunt doar cateva cerinte de pe lista de 72 de pagini a riderului tehnic pe care staff-ul artistului Yanni l-a trimis organizatorilor romani. 'Daca nu este un pret de platit, atunci acest lucru nu prezinta nici o valoare', spunea Einstein. Si la valoarea lui Yanni, ce pret e de platit! Organizatorii (Asociatia Culturala Maria Domina si Agentia Vreau Bilet) trebuie sa satisfaca doleantele artistului, pentru ca maine, 14 septembrie, magicianul sa faca mii de oameni fericiti pe Zone Arena.

Unul dintre artistii cei mai apreciati la nivel mondial a obtinut de-a lungul carierei sale peste 35 de discuri de platina si aur, dar si numeroase nominalizari la Premiile Grammy pentru compozitiile sale fenomenale. Pianist si compozitor de mare calibru, Yanni este privit de fanii sai din intreaga lume ca fiind un adevarat magician al sufletului. Mesajul po­zitiv al muzicii sale constituie un factor real de relaxare, un balsam spiritual.

Timp de sase zile, starul – alaturi de cei 42 de intrumentisti din orchestra sa – va efectua repetitiile pentru concertul anuntat, dar si pentru urmatoarele reprezentatii din turneul 'Truth of Touch', care cuprinde Budapesta, Istanbul, Erevan, Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Seul, Muscat si Dubai. Programul, stabilit cu maxim profesionalism de echipa manageriala, cuprinde zece ore de repetitii zilnice.

Albumul 'Truth of Touch', care va fi promovat in acest turneu, este al nouasprezecelea produs discografic al artistului si primul, din ultimii opt ani, care include preponderent muzica instrumentala. Despre modul in care a luat nastere acest album, Yanni a marturisit: 'Nici macar nu imi propusesem sa fac un album. Pur si simplu aveam chef sa compun. A fost o perioada in care, in fiecare seara, intram in studio si ma simteam bine. A fost un demers lipsit de orice efort, doar simteam muzica, ea mi s-a dezvaluit. Cred ca a fost moda­litatea cea mai buna de a crea un album'.

Lansat la inceputul acestui an, 'Truth of Touch' este prezent pe piata muzicala din peste 40 de tari. 'Rainmaker', 'Storm' sau 'For all seasons' sunt doar cateva piese care se vor regasi in momentele unice promise de artist la Bucuresti, maine, de la ora 20:00.

Biletele pot fi achizitionate la preturi variate, in functie de categoria de loc din reteaua Vreau Bilet – Unirea Shopping Center etj 2, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor sau din magazinele Music Box ( Str. Matei Basarab, nr. 16 – langa OMV Calea Calarasilor si – Soseaua Pipera nr. 1-3).

×
Subiecte în articol: bucuresti muzica concert zone arena yanni