x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură OSCAR 2018 Frances McDormand, cea mai bună actriţă în rol principal

OSCAR 2018 Frances McDormand, cea mai bună actriţă în rol principal

05 Mar 2018   •   07:09
OSCAR 2018 Frances McDormand, cea mai bună actriţă în rol principal

Actriţa Frances McDormand a primit duminică seară, la Los Angeles, Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin, în cadrul celei de a 90-a ediţii a premiilor Academiei americane de film, pentru rolul din filmul "Three Billboards outside Ebbing, Missouri".

 

Este al doilea Oscar din cinci nominalizări obtinut de McDormand, care a câştigat şi cu rolul din "Fargo" (1997). Cel din "Three Billboards outside Ebbing, Missouri" i-a adus artistei americane şi un Glob de Aur.

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Sally Hawkins ("The Shape of Water"), Margot Robbie ("I, Tonya"), Saoirse Ronan ("Lady Bird") şi Meryl Streep ("The Post").

Filmul "Three Billboards outside Ebbing, Missouri" vorbeşte despre lupta unei mame care trebuie să convingă autorităţile locale să continue ancheta privind moartea fiicei sale şi să prindă criminalul.

În producţia regizată de Martin McDonagh, care a semnat şi scenariul, mai joacă Sam Rockwell, câştigătorul premiului pentru cel mai bun rol secundar masculin şi Woody Harrelson. AGERPRES

×