x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate România, consacrată Sfintei Fecioare Maria, la Sanctuarul de la Fatima

România, consacrată Sfintei Fecioare Maria, la Sanctuarul de la Fatima

26 Mar 2020   •   11:25
România, consacrată Sfintei Fecioare Maria,  la Sanctuarul de la Fatima

România a fost consacrată, în seara de miercuri, 25 martie a.c., Preasfintei Inimi a lui Isus şi Inimii Neprihănite a Sfintei Fecioare Maria, la Sanctuarul marian de la Fatima, în Portugalia. Actul consacrării va fi făcut de Cardinalul Manuel José Macário do Nascimento Clemente, Patriarh al Lisabonei și președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din Portugalia.

Patriarhul Lisabonei va pune, astfel, Portugalia, România, Spania, Polonia, Slovacia și alte țări sub ocrotirea lui Isus și a Sfintei Fecioare Maria, în greaua încercare prin care aceste națiuni trec din cauza pandemiei cu Covid-19.

Concomitent cu consacrarea de la Fatima, episcopii catolici din România se vor ruga în Catedralele catolice ale diecezelor și eparhiilor din țara noastră, pentru a cere ocrotirea Maicii Domnului asupra poporului nostru, amenințat de Coronavirus.

Sanctuarul de la Fatima este ridicat pe locul unde în 1917 Sfânta Fecioară Maria a apărut în faţa a trei copii. Papa Ioan Paul al II-lea a atribuit ocrotirii Sfintei Fecioare de la Fatima salvarea sa din atentatul din 1981, când a fost împușcat în Piața Sf. Petru din Roma. Ulterior, Sfântul Părinte a mers în pelerinaj la Fatima, iar glonțul care l-a rănit a fost fixat în coroana statuii Sfintei Fecioare Maria de la Sanctuarul marian.

Este prima oară când România este consacrată Maicii Domnului la Sanctuarul de la Fatima.

 

Pr. Francisc Ungureanu

Secretar General

×
Subiecte în articol: Sanctuarul de la Fatima