x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Sărbătoarea armenilor, la Muzeul Satului

Sărbătoarea armenilor, la Muzeul Satului

18 Sep 2013   •   15:36
Sărbătoarea armenilor, la Muzeul Satului

„Zilele culturii armeneeste un eveniment aflat la cea de a doua ediţie. Sărbătoarea se desfăşoară la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti în perioada 20-22 septembrie. Vor fi organizate spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti, expoziţii de fotografie şi obiecte din patrimoniul religios armenesc.

Vizitatorii vor descoperi talentul şi măiestria armenilor, participînd la atelierele de obiecte hand-made, pictură şi caligrafie, dar şi la proiecţii de filme. Răsfoind cărţile din standul special amenajat, se pot afla amănunte despre cultura, istoria sau gastronomia armenilor. Participanţii la eveniment vor putea simţi gustul preparatelor armene, degustîndu-le, la standurile special amenajate cu produse gastronomice, cafea şi coniac.

Pentru copii se vor desfăşura ateliere de basme armeneşti, ateliere de realizat păpuşi din linguri şi materiale vegetale, ateliere de pictat păpuşi din ipsos, face painting şi multe alte surprize!

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 20 septembrie 2013, la orele 16:00, în prezenţa organizatorilor şi oficialităţilor. De asemenea, va avea loc un concert de duduk susţinut de trupa Trio Sonus şi un spectacol de dansuri armeneşti oferit de Ansamblul Хartavar

Ultima zi de festival se va încheia cu un concert susţinut de Ёraţii Dedeian Quartet (Carmen Anghel

×
Subiecte în articol: Muzeul Satului armeni