x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Ştire bombă - Manele şi la TVR

Ştire bombă - Manele şi la TVR

21 Oct 2007   •   00:00

O declaraţie incendiară stărneşte un val de reacţii contradictorii. Victor Socaciu, membru in Consiliul de administraţie al Televiziunii Romăne, intenţionează să le propună colegilor săi ridicarea interdicţiei de difuzare a manelelor la TVR.

O declaraţie incendiară stărneşte un val de reacţii contradictorii. Victor Socaciu, membru in Consiliul de administraţie al Televiziunii Romăne, intenţionează să le propună colegilor săi ridicarea interdicţiei de difuzare a manelelor la TVR. Postată pe proaspătul blog al cunoscutului cantautor (iată că moda blogurilor nu-i ocoleşte nici pe artişti, Socaciu fiind primul folkist care a apelat la această manieră de comunicare) declaraţia cu pricina aduce cu sine şi o explicaţie din partea autorului său. "Dacă tot se vorbeşte atăta despre democraţie, este injust să pui oprelişti unui gen muzical cu un număr important de adepţi, chiar dacă genul respectiv are un caracter mai mult decăt controversat". El insuşi adversar declarat al manelelor,

Victor Socaciu doreşte să propună conducerii TVR ca, strict in emisiunile postului public dedicate etniei rrome, să "se dea liber" la manele. Astfel, nici adepţii acestui gen de muzică (plătitori, ca şi noi, ai abonamentului tv) nu se mai pot considera nedreptăţiţi, şi, in acelaşi timp, in conştiinţa publicului, manelele vor dobăndi o localizare precisă. Prin urmare, fanii genului vor deveni, vrănd, nevrănd, telespectatori fideli ai programelor pentru rromi. Va spori, astfel, ratingul unui tronson din grila TVR lipsit, momentan, de audienţă? Sau işi va pierde din popularitate cantautorul? Nu s-ar zice, judecănd după numărul uluitor de accesări pe care l-a inregistrat blogul lui Victor Socaciu, după lansarea, acestei propuneri-bombă.

×
Subiecte în articol: cultura