x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru A murit regizorul Biţu Fălticineanu

A murit regizorul Biţu Fălticineanu

06 Ian 2012   •   08:40
A murit regizorul Biţu Fălticineanu

Regizorul Bitu Falticineanu, cunoscut pentru spectacolele Revistei romanesti, a murit ieri dimineata, "dupa o suferinta pe care si-a mascat-o foarte bine timp de aproape 13 ani", dupa cum a declarat directorul Teatrului Constantin Tanase, Alexandru Arsinel. "Disparitia lui lasa un mare gol in teatrul nostru. A fost un om care nu a stiut ce este libertatea pensionarii, fiindca atasamentul lui fata de Teatrul Constantin Tanase a fost fantastic. Speram sa avem puterea sa ne mobilizam sa-i continuam activitatea, mai ales ca anul acesta este unul jubiliar", a afirmat Alexandru Arsinel.

In 2012 se implinesc 140 de ani de la ''prima manifestatie de revista''.

Bitu Falticineanu avea 77 de ani. Peste 200 de spectacole in 50 de ani de cand aparea pe afis ca regizor... "Primul meu spectacol de revista - ma rog, de estrada, asa se numea pe atunci - a fost cand eram elev de liceu, la Iasi – ne-a declarat Bitu intr-un interviu anul trecut. La finalul fiecarui an se faceau serbari, iar mie mi-a venit sa fac spectacolul: «Liceul se amuza si invata». Si am avut succes. Combinasem texte din cupletele lui Constantin Tanase. Bunicii mei, in timpul primului razboi mondial, au fost gazde, timp de doi ani si jumatate, familiei Tanase, care se refugiase de la Bucuresti la Iasi. Bunicii si Tanase s-au imprietenit la catarama. El i-a spus viitoarei mele mame ca, oricand trupa va fi in turneu la Iasi, toata familia va avea bilete de favoare, ca sa intre gratis la orice spectacol. Parintii mei, care intre timp m-au avut pe mine, nu puteau sa ma lase singur acasa, asa ca ma luau cu ei, la estrada, inca de la 4 ani'.

Inmormantarea va avea loc duminica, 8 ianuarie, la ora 12:00 la Cimitirul Evreiesc de rit spaniol - Sefard (Soseaua Giurgiului, Eroii Revolutiei). Dumnezeu sa-l odihneasca!

Citeste si : Bitu Falticineanu: 103 ani de povesti in 76 de ani de viata

×