x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Actorul Cristi Iacob, director interimar la Teatrul Mic

Actorul Cristi Iacob, director interimar la Teatrul Mic

09 Ian 2016   •   22:25
Actorul Cristi Iacob, director interimar la Teatrul Mic
Sursa foto: facebook.com/cristi.iacob

Actorul Cristi Iacob a fost numit manager interimar al Teatrului Mic şi al Teatrului Foarte Mic după ce fostul manager, actorul Mihai Dinvale s-a pensionat.

"Totul a plecat de la primărie şi de la nişte colegi de-ai mei care m-au rugat să preiau această funcţie. Am acceptat cu greu fiindcă este totuşi complicat, dar nu vreau să mă plâng acum. Voi fi împreună cu colegii mei, ştiu cu cine voi lucra şi toată lumea a crezut că este o soluţie elegantă şi simplă", a declarat, sâmbătă, Cristi Iacob pentru AGERPRES.

Cristi Iacob a precizat că această funcţie de conducere este doar "un interimat" şi că el trebuie doar să lase treburile "să meargă înainte, într-o formă cât mai umană şi cât mai de bun simţ", până când se va organiza concursul pentru ocuparea acestei funcţii.

"Eu, practic, sunt o piesă de legătură între două proiecte importante ale teatrului", a mai spus Iacob.

Mihai Dinvale, fostul manager al Teatrului Mic, a spus că din cauza vârstei a trebuit să-şi întrerupă activitatea la conducerea instituţiei, numirea lui Cristi Iacob fiind una normală.

"Datorită vârstei eu am întrerupt activitatea ca manager al Teatrului Mic iar în locul meu, interimar, a fost numit Cristi Iacob, pentru o perioadă de o lună sau două, până se va organiza concursul pentru ocuparea acestui post. Acest lucru este unul normal fiindcă teatrul nu putea să rămână fără director", a declarat Mihai Dinvale pentru AGERPRES.

El a spus că şi dacă nu va mai fi în echipa de conducere a instituţiei îşi va continua activitatea şi va juca în continuare în spectacole, în prezent fiind şi pe afişul noii producţii a Teatrului Mic, "Stare de ebrietate".

"Eu acum sunt pensionar şi mai joc spectacolele în care sunt distribuit în teatru. De altfel, chiar acum sunt distribuit într-un spectacol nou al Teatrului Mic, la care s-au început repetiţiile. Este vorba despre 'Stare de ebrietate' de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Vitalie Lupaşcu", a afirmat Mihai Dinvale.

Fostul manager a amintit că pentru Teatrul Foarte Mic încă se caută un loc care să găzduiască spectacolele care se jucau în acea sală.

"Pentru Teatrul Foarte Mic trebuie să vedem când vom găsi un loc să-l găzduim. Deocamdată suntem în discuţii cu Televiziunea Română pentru un spaţiu. Aşteptăm, de asemenea, să vedem ce spune şi primăria în ceea ce priveşte un spaţiu care ar putea găzdui o parte din reprezentaţiile de la Foarte Mic", a precizat Dinvale.

Teatrul Foarte Mic şi-a întrerupt activitatea pe 24 noiembrie 2015, după ce clădirea în care funcţiona această instituţie a fost inclusă în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public.

Sursa - Agerpres

×