x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Atelierul Central Park la Teatrul Național Timişoara

Atelierul Central Park la Teatrul Național Timişoara

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Oct 2019   •   16:32
Atelierul Central Park la Teatrul Național Timişoara

Cu o floare chiar se poate face primăvară! Sâmbătă, 26 octombrie, în performance-ul care a încheiat o săptămână de lucru inedită, Atelierul Central Park a dezvăluit magia adevăratei comunicări, a posibilităților infinite pe care le oferă reala comunicare dintre oameni. Publicul s-a lăsat purtat într-un univers al umanității de către o mână de oameni cum nu se poate mai diferiți, uniți în cel mai profund mod printr-un limbaj comun, pe care l-au descifrat împreună: dansul.

Persoane cu deficiențe de auz care, până acum o săptămână,  nu mai fuseseră niciodată pe vreo scenă și actori ai Teatrului Național au deschis, alături de extraordinarul coregraf și dansator Pál Frenak, secondat de dansatorul Halász Gábor, o nouă perspectivă asupra noțiunii de ascultare, de atenție împărtășită.

Teatrul Național din Timișoara a conceput Atelierul Central Park ca pe un exercițiu de înțelegere, un exercițiu de responsabilitate, ca pe o modalitate de a sprijini viitorul unei Europe care, sufocate de opinii și sfaturi din toate părțile, are, în realitate,  nevoie de acțiune – de suportul și de implicarea fiecăruia dintre noi.

Teatrul Național mulțumește pentru curaj, pentru deschidere, pentru munca extraordinară și pentru momentele de grație pe care le-au oferit sâmbătă seara, coregrafului  Pál Frenak, actorilor Alina Ilea, Daniela Bostan, Laura Avarvari, Luminița Tulgara și Cătălin Ursu, precum și fabuloșilor participanți la Atelier, Luminița Barbuzan, Doina Greavu, Corina Grizea, Tamara Ambruș, Ramona Inciulescu, Radu Băcican, Ioan Furdui, Mario Grizea, Ion Puican și Violeta Bălan și, nu în ultimul rând, echipei tehnice.

 

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

×