x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru BEATRICE RANCEA: „Toată ființa noastră se mișcă, dansează pe ritmurile emoțiilor și sentimentelor noastre”

BEATRICE RANCEA: „Toată ființa noastră se mișcă, dansează pe ritmurile emoțiilor și sentimentelor noastre”

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Apr 2020   •   15:42
BEATRICE RANCEA: „Toată ființa noastră se mișcă, dansează pe ritmurile emoțiilor și sentimentelor noastre”
Sursa foto: PAUL BUCIUTA/PAUL BUCIUTA/ Marea Dragoste

„Dansul este un mod de a trăi, de a exista” – este profesiunea de credință a apreciatei balerine Betrice Rancea, managerul general al Operei Naționale Române din Iaşi si regizoarea unor spectacole de operă și de teatru de o mare frumusete: LaTraviata, Don Giovanni, Olandezul Zburător. În dans, consideră ea, „ne condiționează muzica și toate stările noastre trebuie să fie raportate la timpul fizic la care te obligă ritmul muzicii. Dansez pentru sufletul meu.”

 

Shiva, simbolul mitologiei hinduse, considerat sursa oricărei activități, era și prințul suprem al dansului. El dansa fără încetare, dansul lui simbolizând forța creatoare a naturii. La indienii antici, dansul însemna geometria ideală a formei, îngemănarea artelor dar, în același timp, dinamism. 

 

De când ne întrupăm în ființă și până trecem în neființă, toată această viață dansăm, cu sufletul și cu mintea, toată fiinta noastră se mișcă, dansează pe ritmurile emoțiilor și sentimentelor noastre! La mulți ani, dragul nostru, nepretuit DANS! În perioada grea, venită și abătută asupra noastră neașteptat, de neimaginat, ne este dor de dans!

×
Subiecte în articol: beatrice rancea