x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Actori din Londra vin cu "Crime" la Bucureşti

Actori din Londra vin cu "Crime" la Bucureşti

de Maria Sârbu    |    13 Iul 2014   •   17:13

Cine vrea teatru în timpul verii îl găseşte în Bucureşti, în zona veche a oraşuluii. Între 25 iulie şi 3 august se desfăşoară, în cadrul stagiunii estivale 2014, Zilele Teatrului “UnTeatru”. Evenimentul este organizat cu prilejul împliniri a patru ani de activitate a acestei companii independente numite “UnTeatru”, cu sediul în Strada Ilfov nr. 1 (în spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei).

Echipa organizatoare promite publicului diverse surprize legate de spectacolele pregătite, care “se vor împleti pentru a vă face cât mai plăcută şederea la noi în curte şi în teatru!”, după cum şi anunţă “UnTeatru”. Una dintre surprize e prezenţa companiei “BÉZNĂ Theatre London”, care va juca la Bucureşti în zilele de 29, 30, 31 iulie şi 1, 2, 3 august, de la ora 20:00, spectacolul ”Crime” (un răspuns la “Crimă şi pedeapsă” de F.M. Dostoievski).

Stagiunea estivală 2014 include mai multe producţii realizate la “UnTeatru”. Bunăoară, joi, 17 iulie, dar şi la 27 iulie, poate fi văzut “Un tramvai numit dorinţă” de Tennessee Williams, regia Andrei şi Andreea Grosu, cu Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki. La 19, 20 şi 25 iulie e programat spectacolul “Trei femei înalte” după Edward Albee (coproducţie cu ArCuB), care se reia cu această ocazie, căci a avut mare succes, obţinând şi premii (Marele Premiu la Iaşi Fringe Festival 2013; Premiul pentru cea mai bună actriţă la Maratonul Teatrului Independent 2012).

Programul include şi “Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vişniec, regia Cătălina Buzoianu, “Ce zile frumoase” de Samuel Beckett, regia Sânziana Stoican, “Poezia visului”, spectacol de Miriam Răducanu, pe versuri de Emil Botta, cu Lari Giorgescu protagonist, “Cel mai frumos roman din lume”, dupa un text de Larry Tremblay, în regia Alexandrei Penciuc, “Caldură? MARE?”, după schiţe de Caragiale, “Blackbird” de David Harrower ş.a. (Maria Sârbu)

×