x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Boala familiei M" în Festival la Poznan

"Boala familiei M" în Festival la Poznan

07 Apr 2010   •   00:00

Spectacolul Teatrului Naţional din Timişoara "Boala familiei M" de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim, va deschide joi cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru "Necunoscuţii de lângă noi", desfăşurat în oraşul polonez Poznan între 8 şi 11 aprilie.

Prezentarea acestei montări în festival este posibilă datorită sprijinului Institutului Cultural Român de la Varşovia. Spectacolul va începe la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Polski.

Festivalul Internaţional de Teatru "Necunoscuţii de lângă noi" este un proiect iniţiat de Teatrul Polski din Poznan, care îşi propune să prezinte spectacole ce abordează probleme actuale în ţările din spaţiul est-european. Tema ediţiei din acest an este "Sfânta familie". Programul include şi spectacole ale Teatrului Schaubühne din Berlin, Teatrului Statne Divadlo Kosice din Slovacia, Teatrului Vilna Scena din Kiev, Teatrului "Juliusz Slowacki" din Cracovia, Teatrului "Stefan Jaracz" din Lodz şi Teatrului Wspolczesny din Szczecin.

Alături de actorii distribuţi în "Boala familiei M", la Poznan este prezentă şi Velica Panduru, autoarea scenografiei acestei montări, pentru care ea a şi primit Premiul UNITER. Teatrul Naţional din Timişoara s-a învrednicit, pentru acest spectacol, de Premiul cultural "Europa", acordat de KulturForum Europa.

×
Subiecte în articol: teatru