x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Când ploaia se va opri”, de la Ploieşti la Bucureşti

“Când ploaia se va opri”, de la Ploieşti la Bucureşti

de Maria Sârbu    |    24 Oct 2013   •   19:27

Noul spectacol al lui Radu Afrim montat la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti, “Când ploaia se va opri”, va fi prezentat luni, 28 octombrie, de la ora 18:00, la Teatrul Odeon din Bucureşti. Biletele s-au pus în vânzare, iar cei care nu merg la vreun spectacol din Festivalul Naţional de Teatru pot opta pentru reprezentaţia cu producţia ploieşteană. “Când ploaia se va opri” este un text de Andrew Bovell (traducerea Vlad Birzanu). Pentru interpretarea rolurilor, Afrim i-a ales pe actorii Ionut Vişan, Clara Flores, Cristian Popa, Florentina Năstase, Oxana Moravec, Ioan Coman, Mihaela Popa, Karl Baker, Alin Teglaş. Scenografia a creat-o Vanda Maria Sturdza.

Radu Afrim a pus în scenă acelaşi text şi la München, la Residenztheater, lucrând cu scenograful Helmut Stürmer şi coregraful Florin Fieroiu.
Andrew Bovell (51 de ani) este un autor din Australia, dar de curând s-a mutat la New York. Piesa “When the Rain Stops Falling (Când ploaia se va opri)” a fost distinsă, în 2008, cu “Victorian Premier’s Literary Award” şi “Queensland Premier’s Literary Awards”, iar în 2009 cu “Victorian Green Award”. În 2010, piesa a avut premiera la New York.

×
Subiecte în articol: Radu Afrim