x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Cenuşăreasa", de 20 de ani cu păpuşi

"Cenuşăreasa", de 20 de ani cu păpuşi

de Maria Sârbu    |    28 Noi 2010   •   18:51

Teatrul de Animaţie Ţăndărică prezintă astăzi, de la ora 10:00, cel mai longeviv spectacol din repertoriul actual: "Cenu­şă­rea­sa", pe mu­zica lui Rossini, în re­gia lui Silviu Purcărete.

Re­­pre­zen­taţia are loc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de Animaţie "Bucurii pentru Co­pii. Spectacole de colecţie". Realizată în decembrie 1989 şi cu premiera în 1990, această creaţie a fost pusă în scenă pentru Festivalul de Operă de la Ber­lin.

În 20 de ani, s-au jucat aproape 600 de reprezentaţii, jumătate fiind prezentate în străi­nătate. Două generaţii de ac­tori de la "Ţăndărică" au mâ­nuit păpuşile în acest răstimp. Copiii se pot delecta, timp de 60 de minute, cu "o lume adiacentă personajelor poveştii (păianje­nul, ţânţarul, familia de şoricei care declanşează, de fapt, aceas­tă poveste ca pe un teatru în tea­tru)".

Personajele sunt concepu­te pe principiul plastic al pă­pu­şilor de porţelan din secolul al XIX-lea şi împreună cu opera lui Rossini "dau umorul, căldura şi frumuseţea acestui spectacol pentru copii şi nu numai", po­tri­vit secretariatului literar al Tea­trului Ţăndărică.

Tot astăzi, la Sala Lahovari, de la ora 18:00, pu­bli­cul este aşteptat la "Marionete care dansează", spectacol cu pă­puşi mari, cu jazz, blues şi swing, creat de Pavel Vangeli din Praga, Cehia.

×
Subiecte în articol: teatru