x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Fără Marinca, „Pescăruşul” nu se mai joacă în FNT

Fără Marinca, „Pescăruşul” nu se mai joacă în FNT

de Maria Sârbu    |    17 Oct 2011   •   21:00

Pentru ca Anamaria Marinca, interpreta personajului cehovian Nina Zarecinaia, a fost inlocuita, spectacolul 'Pescarusul', montat la Paris de Christian Benedetti, nu va mai fi prezentat la Festivalul Na­ti­o­nal de Teatru, organizat la Bu­curesti intre 28 octombrie si 6 no­iem­brie. Potrivit biroului de presa al FNT, motivul principal pentru care fusese invitata la festival aceasta productie (de fapt o coproductie Théatre-Studio, Théatre du Beauvais, Pôle Culturel d’Alfortville, avand sprijinul ICR Paris), avand premiera la inceputul anului la Théatre-Studio, era prezenta in distributie a acestei minunate actrite, cu o 'exceptionala interpretare' a rolului Nina. La vremea respectiva, ziare franceze importante punctau tocmai forta interpretativa a compatrioatei noastre.

Cu Anamaria Marinca in distributie vazuse 'Pescarusul' si Alice Georgescu, director artistic al FNT si selectioner al spectacolelor, incluzandu-l in program. Dar distributia 'a suferit modificari', ne­fiind comunicate 'in timp util organizatorilor' FNT, printre acestea si inlocuirea interpretei personajului Nina. Anamaria Marinca 'se va afla in perioada Festivalului National la filmari in Statele Unite'. In aceste conditii, Alice Georgescu 'a considerat ca spectacolul nu indep­li­nes­te criteriile artistice care au motivat selectia', de aceea a anulat reprezentatiile din program. Biletele puse in vanzare s-au epuizat, iar contravaloarea acestora va putea fi recuperata de la casa de bilete a Teatrului National ('Pescarusul' urma sa se joace la 29 si 30 oc­tom­brie, la Sala Atelier).

FNT anunta ca in urma so­li­ci­tarii, din partea publicului, se vor juca, in plus, doua spectacole din Sfantu Gheorghe': 'Mai intai te nasti', regia Radu Afrim – 4 noiembrie, ora 15:30, la Teatrul Odeon, si 'Negutatorul din Venetia', regia László Bocsárdi – 5 noiembrie, ora 11:00, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor.

×
Subiecte în articol: teatru