x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Festivalurile de teatru: internaţionale şi naţionale

Festivalurile de teatru: internaţionale şi naţionale

de Maria Sârbu    |    08 Ian 2012   •   21:00
Festivalurile de teatru: internaţionale şi naţionale

In 2012 se vor desfasura festivaluri de teatru atat la nivel international, cat si national. Cel mai asteptat eveniment de acest fel este cu siguranta Festivalul International Shakespeare, programat intre 23 si 4 mai, la Craiova, o componenta a manifestarii fiind gandita sa aiba loc si la Bucuresti. Tema actualei editii este: "Lumea-i un teatru, noi suntem actorii", iar selectia spectacolelor, care a fost incheiata in vara anului trecut de directorul acestui festival, Emil Boroghina, este una impresionanta. Sunt productii semnate de mari regizori pe importante scene ale lumii.

Festivalul de Teatru de la Caracal va avea loc intre 28 aprilie si 5 mai, la Teatrul "Stefan Iordache" din aceasta localitate, aflata la nici 55 de kilometri de capitala Baniei – Craiova. Evenimentul este organizat de Asociatia "Miscarea de Rezistenta", director al festivalului fiind Marina Constantinescu. Aprilie este luna in care este programat Festivalul de Umor Transilvania (Cluj-Napoca si Tg. Mures). In perioada aprilie-mai va avea loc la Bacau Gala Internationala a Re­ci­ta­lurilor Actoricesti "Star", un festival care s-a dovedit a fi foarte util interpretilor de teatru. Festivalul Inter­na­tio­nal de la Sibiu va avea loc la sfar­situl lunii mai – inceputul lunii iunie, ca de obicei. In mai se vor desfasura: Festivalul "VedeTeatru" de la Buzau, Festivalul "Underground" de la Arad, Festivalul International al Teatrelor de Proiect de la Campina si Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara.

Festivaluri de vara...
In iunie, va avea loc la Bucuresti "FestCO", care isi va reuni spectatorii in Centrul Vechi, la Teatrul de Comedie. La Baia Mare, Festivalul Atelier, ajuns la a XX-a editie, se va desfasura, sub conducerea celui care l-a initiat, dramaturgul Radu Macri­nici. Bucurestenilor li se propune, in prima luna de vara, si Festivalul Regiei Tinere, dar si Festivalul "Street Delivery".

×
Subiecte în articol: film