x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Gala Comediei Româneşti festCo 2011. Vezi câştigătorii.

Gala Comediei Româneşti festCo 2011. Vezi câştigătorii.

de Ema-Augusta Banu    |    18 Iun 2011   •   11:07
Gala Comediei Româneşti festCo 2011. Vezi câştigătorii.

Actrita Stela Popescu a primit Premiul de excelenta in cadrul celei de-a IX-a editie a Galei Comediei Romanesti festCo 2011, desfasurata vineri seara la Sala Beligan a Teatrului de Comedie: "Multumesc foarte mult pentru aplauzele dvs, multumesc pentru tot ceea ce insemnati. Vreau sa va spun ca aseara, plecand de la un spectacol, un trotuar sugubat mi-a pus piedica si am cazut intr-un genunchi. (...) Se spune in popor ca atunci cand cazi ori ai sa te mariti, ceea ce nu mai este cazul, ori ai sa ai o mare bucurie. Va multumesc pentru seara aceasta, pentru aceasta minunata bucurie".

Marele castigator al serii a fost desemnat spectacolul Teatrului de Comedie "Cantareata cheala & Lectia" de Eugen Ionescu, in regia lui Victor Ioan Frunza, recompensat cu premii la patru categorii: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai buna regie, Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal acordat lui George Costin pentru rolul "Profesorul" si Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal inmanat actritei Virginia Mirea pentru rolul "Doamna Smith".|n absenta regizorului, premiul i-a fost in manat actorului George Costin, laureat cu premiul pentru cel mai bun actor: "...sunt cu atat mai onorat pentru acest premiu cu cat anul trecut un artist pe care-l apreciez foarte mult, Horatiu Malaele, a primit acelasi premiu pentru acelasi rol, nu in acelasi spectacol, dar in aceeasi piesa. (...) Nu am sa tin un speach pentru dansul (n.r. - Victor Ioan Frunza), dar va multumesc in numele dansului", a spus George Costin.

Juriul compus din Ileana Lucaciu, Dan Puican, Crina Semciuc si Vlad Cristache a decis sa acorde mai departe Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar lui Nicu Mihoc pentru rolul "Directorul Cristinoiu" din spectacolul Teatrului National Sibiu - "Opinia publica" in timp ce premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar s-a dus catre a Ioana Anastasia Anton pentru rolul "A mijlocie" din spectacolul Teatrului Odeon, "Blifat" de Gabriel Pintilei, regia Alexandru Mihail.

Dragos Buhagiar a fost premiat anul acest la categoria "cea mai buna scenografie" pentru spectacolele "O noapte furtunoasa" de I.L. Caragiale, regia Alexandru Dabija, Teatrul National Iasi si "Opinia public", de Aurel Baranga, regia lui Cristian Theodor Popescu. Totodata Compania de Teatru Passe-Partout Dan Puric a obtinut Premiul special al juriului pentru spectacolul de teatru non-verbal "Romania. |nchis pentru inventar", scenariul si regia Dragos Huluba.

Concursul de Comedie Romaneasca, desfasurat in cadrul festCO 2011 si ajuns la editia a VI-a, l-a desemnat castigator, in cadrul aceleiasi Gale pe Bogdan Costin, pentru piesa "De ce uram femeile". Pe locurile urmatoare s-au clasat Cezar Ghioca, autorul piesei "Nora londoneza" si Laurentiu Budau , pentru comedia "Charles Dickens nu locuieste aici". Juriul acestei sectiuni a fost format din Adrian Lustig, Virginia Dobrovici si Cristian Juncu.

Seara s-a incheiat cu premiera oficiala a spectacolului Teatrului de Comedie – “O scrisoare pierduta' de I.L. Caragiale in regia lui Alexandru Dabija. Pe scena Teatrului de Comedie a au urcat personajele caragialiene interpretate de Marcel Iures, George Mihaita, Valentin Teodosiu, Marius Florea Vizante, Dorina Chiriac, Mihaela Teleoaca, Dragos Huluba, Florin Dobrovici, Eugen Racoti si Dan Radulescu.

×