x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Hai la #BFringe9!

Hai la #BFringe9!

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Oct 2019   •   20:13
Hai la #BFringe9!

Bucharest Fringe” (Maratonul Teatrului Independent) a ajuns la cea de-a Noua Ediție. Anul acesta festivalul  se va desfășura exclusiv la sediul Teatrului în perioada 10-20 octombrie 2019.

În această ediție cuvintele cheie ale Festivalului sunt ”interdisciplinaritate”, ”literatură”, ”inovație”.Organizatorii au pregătit publicului o selecție variată de spectacole și evenimente conexe: de la spectacole de teatru precum Cocoțat pe schele în regia lui Robert Bălan cu Virgil Aioanei, Nicușor Rotaru și Robert Bălan, Pisica lui Schrodinger de Alexa Băcanu, cu Valentina Zaharia și Vlad Benescu, Cultul personalității în regia lui Mihai Lukacs cu Oana Rusu, Andrei Șerban și Raj Alexandru Udrea, Iepurele Albde Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman și spectacole de teatru-dans Câte un om de iubit, concept Beatrice Maria Tudor; la expoziții de fotografie, lansări de carte și un atelier de creație teatrală susținut de o artistă emergentă din Belgia, pornind de la legenda meșterului Manole.

În cadrul ediției de anul acesta vor avea loc 2 premiere și o avanpremieră: avanpremiera spectacolului Cercurile încrederii regizat de Radu Popescu, cu Marcela Motoc, Teodora Daiana Păcurar, Ioana Repciuc, Iuliana Danciu, Sidonia Doica, Paul Diaconescu, Adrian Loghin, care are ca temă principală problemele liceenilor din România; Premiera performance-ului Experimentul Shakespeare de Andreea Radu, cu Raisa Ane și Teodor Ghiță. Spectacolul pune în prim plan spectatorul și îl aduce pe scenă alături de performeri, într-un concept nou și original pentru publicul bucureștean; și nu în ultimul rând, Premiera spectacolului LO-LI-TA a LO-VE Story regizat de Monica Pop, cu Gelu Nițu, Ștefan Velniciuc, Daniela Nane și Beatrice Rubică, în care vom fi inițiați în celebra poveste a lui Vladimir Nabokov, văzută dintr-o perspectivă inedită.

Pornind de la faptul că anul 2019 este anul destinat cărții, ediția din anul acesta include un număr de momente destinate literaturii: performance-ul Nicoletei Lefter - An-Tan-Tina - după cartea Anei Blandiana ”Fals tratat de manipulare”; A(m) iubi(t) iubirea - spectacol de poezie, proză, cântec din opera Ninei Cassian, unde protagoniști sunt: Roxana Guttman, Naomi Guttman și Mihai Nițu; întâlniri cu scriitori importanți din cadrul proiectului ”Apropo de literatură” și proiecții de film documentar despre autori români de prim calibru.

Anul acesta Bfringe și susține artiștii independenți! Ne vedem #infestival!

Hai și tu pe 16 octombrie în #BFringe9 să vezi un spectacol ca o aripă de înger, sub coordonarea artistică a Cătălinei Buzoianu!

Pe 11 octombrie la #BFringe9 să vezi "Cocoțat pe schele"!

Care sunt primele lucruri la care te-ai gândit atunci când a apărut copilul? E ceva nou în modul în care te autopercepi ca membru al societății? S-au petrecut lucrurile așa cum te-ai așteptat? Cât de mult sunt mamele și cât de mult tații alături de copiii lor?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care au servit ca punct de plecare în crearea acestui spectacol.

Una dintre cele două premiere din #BFringe9 este "Experimentul Shakespeare", un performance inedit, bazat pe tema iubirii, și are loc pe 17 octombrie!

Acesta este inspirat de una dintre cele mai celebre povești de dragoste, "Romeo și Julieta", și te invită să iei parte la procesul artistic, oferindu-ți ocazia să fii chiar tu protagonistul performance-ului!

“E fascinant să urmărești reacțiile celor mici la spectacol, să-i vezi cum intră tiptil în poveste și cum o trăiesc ei, cu toată intensitatea. (…) Printre clinchete de râs și înduioșări, copiii vor trăi o poveste despre prietenie, generozitate, iubire, visare și zbor, și câte și mai câte.” (Gabriela Hurezean, Muze și arme)

"Iepurele Alb", un spectacol pentru copii și adulți, te așteaptă in #BFringe9 pe 12 octombrie!

"Cultul personalității" este un experiment performativ ce porneste de la stenograme ale Biroului Politic al Partidul Muncitoresc Român și dosare de Securitate.

Cum ne putem raporta performativ la o perioadă foarte greu de înțeles azi și despre care nu știm foarte multe? Vino să afli pe 20 octombrie la #BFringe9!

Pe 14 octombrie o să vezi "AN TAN TINA", un performance inspirat de cartea Anei Blandiana, "Fals tratat de manipulare".

În 2019 se împlinesc 30 de ani de la Revoluție. De ce Radio Europa Liberă se reînființează în 2018 ? Unde suntem noi acum? Către ce ne îndreptăm? Progresăm sau regresăm?

Duminica aceasta turneul de lectură "Apropo de literatura română contemporană" ajunge la Teatrul Apropo! Te așteptăm duminică, 6 octombrie, la o întâlnire cu unul dintre cele mai importante nume ale literaturii române contemporane: Nora Iuga.

În cadrul evenimentului va fi proiectat documentarul "Aici Nora Iuga" regizat de Vlad Rotaru.

×
Subiecte în articol: Bucharest Fringe #BFringe9