x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Horaţiu Mălăele şi Emil Boroghină, la Zilele “Eugen Ionescu”

Horaţiu Mălăele şi Emil Boroghină, la Zilele “Eugen Ionescu”

de Maria Sârbu    |    26 Noi 2013   •   18:30
Horaţiu Mălăele şi Emil Boroghină, la Zilele “Eugen Ionescu”

A XXIII-a ediţie a Zilelor “Eugen Ionescu” (Z.E.I.) se încheie miercuri la Bucureşti cu evenimente menite să păstreze memoria marelui dramaturg de origine română, a cărui operă este cunoscută în întreaga lume. Organizate de Societatea Culturală “Eugen Ionescu” din Slatina în parteneriat cu Colegiul Naţional “Sf. Sava” din Capitală, Zilele “Eugen Ionescu” (25-27 noiembrie) includ, miercuri, un colocviu despre “întâlnirile absurdului cu literatura contemporană”, condus de Emil Lungeanu (ora 11:00 – sala bibliotecii Colegiului “Sf. Sava”), urmat de lansarea romanului “La liceu s-a sunat de tăcere” de Louise Dănceanu, precum şi două întâlniri cu teatrul ionescian.

La “Sf. Sava”, a fost invitat, pentru ora 17:30, actorul Horaţiu Mălăele, ca să prezinte pentru publicul de aici (sala de spectacole) un fragment din “Lecţia” de Eugène Ionesco, în rolul Profesorului (foto), spectacol pe care l-a şi regizat, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

De la ora 19:30, la Teatrul Nottara, sala “George Constantin”, actorul craiovean Emil Boroghină va fi protagonistul spectacolului-recital “De la Shakespeare cu Hamlet la Eugène Ionesco cu Berenger”.

Cei implicaţi în desfăşurarea Z.E.I. şi-au propus să ofere evenimentului o vizibilitate sporită şi o mai bună receptare a acestuia în rândul generaţiei tinere. Au fost organizate şi expoziţii de artă plastică şi de fotografii, precum şi concursuri de eseuri pe teme ionesciene. Au jucat teatru şi elevii: pe lângă liceenii-gazdă au fost invitaţi şi elevi de la Şcoala Generală “Eugen Ionescu” din Slatina. Au avut loc întâlniri cu oameni de teatru, cu personalităţi literare preocupate de opera lui Ionesco.

×
Subiecte în articol: Horatiu Malaele emil boroghina