x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru În FNT, concert remix-uri Maria Tănase

În FNT, concert remix-uri Maria Tănase

de Maria Sârbu    |    29 Oct 2013   •   19:45
În FNT, concert remix-uri Maria Tănase

În Festivalul Naţional de Teatru va fi prezentat miercuri, de la ora 21:30, la Godot Cafe-Teatru, spectacolul “Hai Iu Iu Nu Hey You You”, concert remix-uri Maria Tănase (muzica Vlaicu Golcea, regia Radu Afrim). Este ceea ce a impresionat la ediţia 2013 a Galei Tânărului Actor HOP de la Costineşti – un show în care tineri ai artei actoriceşti aduc un omagiu marei cântăreţe Maria Tănase, de la naşterea căreia s-au împlinit o sută de ani. În septembrie, la Costineşti, actorii selecţionaţi în concursul Galei HOP au participat la atelierul de creaţie “Maria Tănase – 1913-2013”.
După patru zile a rezultat un minunat spectacol, “o adevărată aventură muzicală şi un îndrăzneţ dialog între trecut şi prezent”. Celor 16 tineri şi tinere li s-a alăturat în concertul de la “Godot” Maia Morgenstern, care va cânta “Dodă, dodă”. În alte interpretări: “Pe vale”, “Gheorghiţă”, “Uhăi, bade”,  “Lume, lume” sau “Hai, Iu, Iu”. Este ceva spectaculos!

Printre alte recomandări în FNT, amintim spectacolul Teatrului German din Timişoara, “Pescăruşul” de Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky (joi, Opera Naţională Bucureşti, orele 15:00 şi 20:00).

De notat că vineri, de la ora 14:30, la Sala Multimedia a TNB, se va desfăşura colocviul organizat de FNT în colaborare cu Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru şi sub egida Secţiei române a AICT. Colocviul va fi urmat de o prezentare susţinută de Michel Vais (secretarul general al AICT) despre “adevarata identitate a lui Shakespeare”, subiect "fierbinte", în clipa de faţă, pe plan internaţional - şi nu doar în zona criticii teatrale şi/sau a cercetării teatrologice, după cum susţine directorul FNT Alice Georgescu.

×