x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Ingmar Bergman, pus în scenă de Andrei Şerban

Ingmar Bergman, pus în scenă de Andrei Şerban

de Maria Sârbu    |    06 Ian 2010   •   00:00
Ingmar Bergman, pus în scenă de Andrei Şerban
Sursa foto: Isabela Paulescu/Agerpres

Regizorul Andrei Şerban montează, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, spectacolul "Strigăte şi şoapte", o adaptare a scenariului filmului de succes realizat de Ingmar Bergman în 1972.

Până la premiera din 24 ianuarie cu "Strigăte şi şoapte", Andrei Şerban acceptă publicul la patru repetiţii generale, între 20 şi 23 ianuarie.

Biletele se pun în vânzare începând de astăzi, iar spectacolul se va juca la noua sală Studio a Teatrului Maghiar. Reprezentaţiile vor fi supratitrate în limba română. Textul a fost adaptat pentru scenă de Andrei Şerban şi Daniela Dima.

Cunoscutul creator a început munca la spectacol în data de 11 decembrie, o dată cu prima audiţie a actorilor din acest teatru. Distribuţia include nume precum: Bogdán Zsolt (care interpretează mai multe personaje - Bergman, Doctorul, Pastorul, Joakim, Fredrik), Pethö Anikó, Kató Emöke, Kézdi Imola, Varga Csilla, Albert Csilla.

Decorul şi costumele pentru spectacol poartă semnătura scenografei Carmencita Brojboiu. Referentul pentru relaţii internaţionale al Teatrului Maghiar din Cluj, Kinga Kovács, a spus pentru Jurnalul Naţional că Andrei Şerban şi-a propus să facă pentru scenă making-of-ul peliculei lui Bergman, incluzându-l în spectacol şi pe celebrul regizor, dar şi pe asistenta acestuia. Kinga Kovács mărturiseşte că noua creaţie a lui Şerban la Teatrul Maghiar din Cluj este ceva "foarte interesant şi intim".

×
Subiecte în articol: teatru