x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Întâlnirile JTI, la FITS Dust and Light: „felinele sălbatice” din San Francisco

Întâlnirile JTI, la FITS Dust and Light: „felinele sălbatice” din San Francisco

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Iun 2020   •   17:39
Întâlnirile JTI, la FITS  Dust and Light: „felinele sălbatice” din San Francisco
Sursa foto: Marty Sohl

JTI prezintă în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu o miniserie a Întâlnirilor JTI, coproducție a Fundației Art Production și TVR.

 

Dust and Light, spectacol de dans susținut de Alonzo King Lines Ballet din San Francisco, va putea fi vizionat în această seară (17 iunie), la orele 22:20, pe pagina de web https://www.sibfest.ro/fits-online, cu acces gratuit.

 

Dansatorii Lines Ballet, supranumiți „felinele sălbatice” ale lui Alonzo King, datorită energiei și agilității lor, au venit pentru prima dată în fața publicului din România, la Întâlnirile JTI, în 2012.

 

Spectacolul a fost jucat pe marile scene ale lumii, în Franța, Germania, Italia, SUA.

„Cei 12 dansatori sunt înalți, supli, extrem de talentați, iar coregrafia lui Alonzo King îi scoate în evidență, cu efecte uimitoare. Dust and Light este o celebrare lirică a forțelor a căror interacțiune ne modelează viețile”, scrie The Guardian despre spectacolul care va putea fi vizionat online la FITS.

 

 

 

 

Întreaga secțiune de dans a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se desfășoară între 12-21 iunie online, este susținută de JTI, partener special al Festivalului, începând cu 2008.

Compania este, de asemenea, partener al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), festivalului SoNoRo, al turneelor de muzică clasică din orașele mici și sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Întâlnirile JTI, eveniment lansat în 2000, se desfășoară neîntrerupt de 21 de ani și a devenit un brand cultural național pentru dansul contemporan. Sinonime cu calitatea și excelența, Întâlnirile JTI recomandă Garantat 100% și webcultura.ro.

 

 

×