x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru JTI aduce dansul la FITS TragiComedy, un dialog tragi-comic al iubirii

JTI aduce dansul la FITS TragiComedy, un dialog tragi-comic al iubirii

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Iun 2020   •   12:29
JTI aduce dansul la FITS  TragiComedy, un dialog tragi-comic al iubirii

JTI susține întreaga secțiune de dans a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se desfășoară în perioada 12-21 iunie, într-o ediție specială online.

 

De asemenea, JTI prezintă în cadrul Festivalului trei spectacole.

 

TragiComedy, primul spectacol prezentat de JTI în programul FITS va putea fi vizionat pe 16 iunie, ora 17:50, pe  https://www.sibfest.ro/fits-online, accesul fiind gratuit. TragiComedy este un spectacol de balet pus în scenă de Gigi Căciuleanu la Opera Națională din București, iar montajul pentru FITS este o coproducție a Fundației Art Production și Artseven. Un spectacol amintire despre Maya Plisețkaya pe muzica specială compusă de  Rodion Șcedrin, soțul marii dansatoare.

Prin noua mea creație, TragiComedy, îmi propun să explorez coregrafic atât o serie de situații și conflicte care se pot ivi între personaje, cât și o gamă de trăiri sau frământări intime, la care mă „duce” muzica lui Rodion Șcedrin. Pe de altă parte, dansul inegalatei Maya Plisețkaya, în afară de academismul mondialmente cunoscut al artistei purtând titlul de  „ballerina assoluta”, a fost întotdeauna impregnat de un dramatism, de o teatralitate, ieșite din comun. De unde ideea de a dedica TragiComedy acestei figuri excepționale a culturii universale.”, declară Gigi Căciuleanu despre TragiComedy.

 

„Spectacolele lui Gigi Căciuleanu se află sub semnul iubirii. E o magie care îl înconjoară, are o energie  extraordinară, nu cred că mai există un coregraf care să dăruiască atât de mult, necondiționat, să pună în scenă atâtea spectacole, cu atâtea echipe diferite. În preajma lui Gigi sunt întotdeauna oameni tineri și artiști formidabili.”, declară Gilda Lazăr, director JTI.

 

 

 

JTI este partener al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) din 2008.

Compania este, de asemenea, partener al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), festivalului SoNoRo, al turneelor de muzică clasică din orașele mici și sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Întâlnirile JTI, eveniment lansat în 2000, se desfășoară neîntrerupt de 21 de ani și a devenit un brand cultural național pentru dansul contemporan. Sinonime cu calitatea și excelența, Întâlnirile JTI recomandă Garantat 100% și webcultura.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: Gigi Căciuleanu