x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Judecata poveştilor

La Judecata poveştilor

de Maria Sârbu    |    24 Oct 2009   •   00:00

Teatrul Naţional pentru Copii deschide stagiunea cu "Judecata poveştilor", la 25 octombrie. Evenimentul are loc la Sala 99 a TNB, începând cu ora 11:00.

Noua producţie a Teatrului Naţional pentru Copii, "Judecata poveştilor", va fi prezentată pe parcursul întregii stagiuni, astfel cel mai mic public se va putea bucura din nou de spectacole interactive, cu care a fost obişnuit de opt ani încoace. Şi de această dată, este vorba de un proiect independent realizat în asocierea dintre TNB şi Fundaţia Abracadabra.

Acum însă ceva se schimbă în relaţia cu "eroul de poveste". Spectatorii sunt avertizaţi printr-o scrisoare semnată de multe personaje din poveşti că nu mai vor să fie ceea ce sunt. Aflăm, de pildă, dorinţa lupului de a nu mai fi un personaj rău. "Necazurile" sunt analizate de Magicianul poveştilor (Marian Râlea, omul şi actorul cu "lipici" la cel mai adevărat public - copiii). El s-a gândit că poate multe lucruri din poveste pot avea alte conotaţii. Astfel, "Buna poveştilor" îi va apăra pe cei buni, Magicianul ş pe cei răi, iar publicul va decide cine are dreptate.

×
Subiecte în articol: teatru