x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Naţionalul timişorean, „O scrisoare pierdută”

La Naţionalul timişorean, „O scrisoare pierdută”

de Maria Sârbu    |    19 Sep 2011   •   21:00

Pentru a marca, la 22 septembrie, implinirea a 135 de ani de cand a fost inaugurat Palatul Culturii, in care isi are sediul, Teatrul National din Timisoara va prezenta doua spec­­tacole noi, realizate la inceput de sta­­giune. De la ora 16:00, la Studio 5, se va juca 'Alergatorul' de Mattias Andersson, in regia Oliviei Grecea, iar de la 19:00, pe sce­na Salii Mari, va avea premiera oficiala 'O scri­soa­re pierduta' de I.L. Caragiale, in re­gia Adei Lupu (an­ti­cipand Anul 2012 – Anul Caragiale).

In 'Alergatorul' joaca Alexandru Halka, Alina Chelba, Ana-Maria Munteanu, Alan Mickael, Iosif Csorba, Andrea Tokai, iar in 'Scrisoare...' au fost distribuiti Colin Buzoianu, Vladimir Jurascu, Romeo Ioan, Victor Manovici, Catalin Ursu, Ion Rizea, Claudia Ieremia s.a.

Cladirea Palatului Culturii – creatie a arhitectilor vienezi Helmer si Fellner – adaposteste in prezent atat Teatrul National, cat si Opera Na­tionala, Teatrul Maghiar de Stat 'Csiky Gergely' si Teatrul German de Stat din orasul de pe Bega. Edificiul 'marcheaza kilometrul zero al Timi­soarei, ca emblema a orasului care a redat Romaniei democratia si ca depozitar al idealu­ri­lor de multi­cul­turalism si toleranta', dupa cum anunta secretariatul lite­rar al Teatrului National.

×
Subiecte în articol: teatru