x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film La Paris, piesă de teatru după filmul "Nunta mută"

La Paris, piesă de teatru după filmul "Nunta mută"

de Maria Sârbu    |    06 Noi 2012   •   18:04
La Paris, piesă de teatru după filmul "Nunta mută"

Scenariul filmului "Nunta mută", scris de Horaţiu Mălăele şi Adrian Lustig, stă la baza spectacolului "Que la noce commence", regizat de Didier Bezace la Théâtre de la Commune ¬ Centre dramatique national d’Aubervilliers. 
Teatrul, aflat într-o suburbie a Parisului, e administrat de Ministerul Culturii din Franţa. Premiera va avea loc la 22 noiembrie, când va fi vernisată şi o expoziţie de artă plastică semnată Horaţiu Mălăele. La eveniment şi-a anunţat prezenţa, ministrul Culturii din Hexagon.

Horaţiu Mălăele, care se va afla la premieră împreună cu Adrian Lustig, ne-a spus că regizorul spectacolului (este şi director al Théâtre de la Commune d’Aubervilliers) le-a cerut permisiunea de a face o adaptare scenică, după ce a văzut "Nunta mută". Apropo, "filmul a avut un succes extraordinar în Franţa, fiind al doilea cel mai văzut film românesc în această ţară, după «4, 3, 2» al lui Cristian Mungiu", aşa cum ne-a mărturisit Lustig.
La sediu, "Que la noce commence" are programate pentru început 35 de reprezentaţii (capacitatea sălii e de peste 600 de locuri), după care trupa va juca alte 30 de spectacole în turneu, în şapte oraşe din Franţa. Lustig ne-a făcut o mărturisire referitoare la acceptul adaptării scenariului: "Noi nu am vrut decât să fim invitaţi la premieră, dar cum în Franţa nu se pot ceda drepturile de autor gratuit ne-au oferit un contract cu un minim garantat în care suntem plătiţi şi dacă sala ar fi goală, dar nu va fi cazul".

×
Subiecte în articol: Adrian Lustig Horatiu Malaele