x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Teatrul Nottara, „Ultimul Don Juan”

La Teatrul Nottara, „Ultimul Don Juan”

de Maria Sârbu    |    18 Oct 2011   •   21:00
La Teatrul Nottara, „Ultimul Don Juan”

Actorii Constantin Cotimanis, Victoria Cocias, Luminita Erga si Raluca Gheorghiu vor da nastere pe scena personajelor create de Neil Simon in 'Ultimul Don Juan' (foto), spectacol montat de Petre Bokor la Teatrul Nottara (Sala 'George Constantin'), care va avea premiera la 23 octombrie. Decorul si costumele sunt semnate de scenografa Viorica Petrovici. Inceputul spectacolului – ora 19:30.

Piesa 'Ultimul Don Juan' (traducerea pentru 'Nottara' apartine regizorului Bokor), cu titlul original 'The Last of the Red Hot Lovers', a fost scrisa in 1969, avand premiera la sfarsitul aceluiasi an pe Broadway, la Teatrul 'Eugene O’Neill'. Regizase spectacolul, care a avut un mare succes, cu peste 700 de reprezentatii, Robert Moore. Neil Simon a scris pe baza piesei si un scenariu de film, care a fost regizat, in 1972, de Gene Saks.

Nascut in 1927, Neil Simon este considerat unul dintre cei mai apreciati dramaturgi si scenaristi americani. A scris mult. Piesele sale sunt jucate foarte des in Statele Unite, dar si in lume. S-au realizat, pe textele sale, apreciate filme, el fiind nominalizat de trei ori la Oscar, categoria Cel mai bun scenariu. Oricum a obtinut distinctii importante de-a lungul anilor.

'Nottara' anunta inca o premiera in aceasta luna (26 octombrie, ora 19:30, Sala 'George Constantin'): 'Cabinierul' de Ronald Harwood, regia Marcel Top, scenografia Anca Cernea. Cap de afis e Alexandru Repan, urmat de Sorin Cocis, Victoria Cocias, Petre Dinuliu, Claudiu Romila, Anca Bejenaru, Raluca Juganaru, Ionut Enache, Andrei Hategan.

×
Subiecte în articol: teatru teatrul nottara