x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La TNB, premiera lui Purcărete "Conul Leonida..."

La TNB, premiera lui Purcărete "Conul Leonida..."

de Maria Sârbu    |    19 Noi 2012   •   18:11
La TNB, premiera lui Purcărete "Conul Leonida..."
Sursa foto: Adi Bulboacă

Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ sunt protagoniştii producţiei teatrale "Conul Leonida faţă cu reacţiunea" de I.L. Caragiale, în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolul, realizat de Teatrul Naţional Bucureşti în colaborare cu Teatrul Municipal "Ariel" din Râmnicu-Vâlcea, va avea premiera marţi, 20 noiembrie, de la ora 20:00, la Sala Mică a TNB. Aşa cum ne informează Serviciul "Strategii Culturale, Comunicare şi Relaţii Publice" al TNB, regizorul Silviu Purcărete, aflat la prima sa colaborare cu Naţionalul bucureştean, creează "un spectacol neconvenţional, cu un umor rafinat, dulce-acrişor, de o inventivitate debordantă".

Din aceeaşi sursă cităm: "Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc compun şi recompun, cu un comic devastator, rolurile nemuritorilor eroi ai lui Caragiale", iar decorul, semnat de Dragoş Buhagiar, "devine el însuşi personaj", pe când muzica scrisă de Vasile Şirli "potenţează cu inteligenţă şi umor intenţiile regizorale".

Curiozitatea este mare, cu atât mai mult cu cât suntem înştiinţaţi că este vorba de "o fantezie ŕ la Purcărete, cu numeroase momente de surpriză, care se sprijină pe interpretarea extraordinară a doi mari actori", a celor doi mari, mari actori.

×