x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Mai populară decât Hamlet! Stela Popescu, regina Teatrului de Revistă, ne oferă îndreptarul pentru "şuşă"

Mai populară decât Hamlet! Stela Popescu, regina Teatrului de Revistă, ne oferă îndreptarul pentru "şuşă"

15 Noi 2011   •   21:00
Mai populară decât Hamlet! Stela Popescu, regina Teatrului de Revistă, ne oferă îndreptarul pentru "şuşă"

Crede ca actorul de revista este mult mai popular decat cel mai bun Hamlet. Am intrebat-o atunci pe Stela Popescu, caci ea este personajul principal al acestui material, daca se considera mai populara decat Laurence Olivier sau Ion Caramitru, doi Hamleti renumiti. Mi-a zambit si mi-a raspuns deindata: "Da, sunt! Eu fac un gen care merge direct la inima oamenilor. Am mai avut si norocul sa joc niste texte scrise de un mare autor de revista, Mihai Ma­ximilian, care a fost foarte atent la nevoile sufletesti ale spectatorilor, ceea ce ne-a legat tare mult de pu­blic. Si am devenit un fel de reprezentant al dorintelor poporului... Daca te uiti asa la mine, nu sunt comica! Ce-i la mine comic?! Sunt o femeie normala! Insa eu am devenit actrita de comedie prin tot ceea ce am facut pe scena..."

Intr-adevar, Stela Popescu pare o femeie normala. Pare. De fapt, ea este regina Teatrului de Revista, bineinteles atunci cand renunta la hainele civile si imbraca mantia actorului.

A cucerit-o comedia, desi pro­fesorul sau de la institut o vedea in ea pe Andromaca. "A. Pop Martian ne-a dat ca tema pentru vacanta sa venim cu monologul unui personaj pe care il visam noi sa-l jucam. Eu i-am propus Chirita. Iar el a ramas absolut siderat. «Popescu, eu te-am luat la clasa pentru Andromaca!», mi-a spus el dezamagit." A fost sa fie Chirita, si dupa Chirita multe alte personaje din piese alese de co­medie.

Cea care i-a dat viata i-a zis, parinteste, ca nu este destul de frumoasa pentru o actrita. Am intrebat-o pe Stela cum a reactionat mama sa cand a vazut-o prima oara pe scena? "Venea la teatru si zicea: «Vai, se frumoasa e aseea...! Si de mine... nimic! Puiu (n.r. – sotul actritei) i-a spus intr-o zi: «Dar, Stela?!». Iar ea: «Eeee, Stela e Stela!». Abia la batranete, cu doar cativa ani inainte de a se prapadi, discutam despre succesul pe care il am, despre cat de mult ma iubeste publicul, iar ea mi-a zis: «Ai avut noroc ca ti-o iesat!». Asa e! Poti fi foarte talentat si sa nu-ti iasa maioneza asta!... Si mi-a mai spus ceva: «Cand apari tu, rasare Soarele!»." La 20 noiembrie, Stela rasare... la Sala Palatului, caci are de sarbatorit 50 de ani de teatru si film. Regina Teatrului de Revista si Ciocarlia Cantecului Popular – Maria Ciobanu (care tot de cinci decenii se afla in slujba publicului) – vor oferi un spectacol captivant, menit sa ne readuca zambetele si-n suflet.

Am fost curioasa sa aflu daca pentru "regina" cultura a inceput sa semene cu minciuna, sa aiba picioa­rele scurte? Iata raspunsul: "Da, cultura are picioarele scurte. Vor sa faca rahatul praf! Toata campania de vedete gaunoase de la televizor duce publicul in eroare! Lumea nu mai stie ce e bun si ce e rau, ce e frumos, ce e urat. Televizorul este, pentru omul de rand, o icoana. Totusi romanii au neaparat nevoie de un indreptar al valorilor". Am rugat-o pe Stela Popescu sa-mi dezvaluie indreptarul pentru "susa". Iata explicatia unui profesionist: "Susa este un spectacol improvizat, la care artistii se aduna adhoc. Acum, depinde cine se aduna. Noi faceam suse tot timpul cu Amza, Bi­banu, Toma, Banica, Ileana Sara­roiu, Maria Ciobanu, Irina Lo­ghin, An­gela Si­milea, Corina Chiriac. Fa­ceam suse, dar nu eram o adunatura de neterminati". Nu uitati, asadar, la 20 no­iem­brie, la Sala Pal­atului, sunteti invitati la spectacolul-eveniment, de la care nu vor lipsi nici Ale­xandru Arsinel, Florin Piersic, Corina Chiriac, Nae Lazarescu, Vasile Mu­raru, Draga Olteanu Matei, Ni­cu­lina Stoican, Gabriel Doro­bantu, An­ca Turcasiu etc. Doar ca acestia vor fi pe scena, iar dumneavoastra in sala, bineinteles dupa ce va veti cum­para bilet de la Sala Palatului, Tea­trul de Opereta sau de la Metrou Unirii 1.

×
Subiecte în articol: stela popescu