x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Maia, prima actriţă de pe Aleea Celebrităţilor

Maia, prima actriţă de pe Aleea Celebrităţilor

de Catalina Iancu    |    01 Mai 2011   •   17:06
Maia, prima actriţă de pe Aleea Celebrităţilor
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Duminică, 1 Mai, prieteni, cunoscuţi, actori şi admiratori au sărbătorit-o pe Maia Morgenstern printr-o ceremonie aparte: actriţa a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru întreaga sa carieră. A fost de fapt, un dublu eveniment: renumita artistă şi-a serbat, în acelaşi timp şi ziua de naştere, devenind, chiar la aniversare, prima femeie care a primit o stea pe Walk of Fame din Piaţa Timpului.

 

Astfel, la invitaţia Teatrului Metropolis, duminică la orele 13.00, în prezenţa unor personalităţi precum Margareta Pâslaru sau Alexandrina Halic, admiratorii s-au strâns pentru a o vedea pe Maia, într-o altă postură decât cea de pe scenă. "Acest moment mă onorează, mă emoţionează, mă face foarte mândră. Sunt foarte fericită", a declarat actriţa. "Este un moment de mare emoţie, un moment al unui bilanţ. Este ziua mea şi poate este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care viaţa, pe care în special publicul, colegii de breaslă mi le pot oferi. Acest moment va rămâne în conştiinţa mea, în sufletul meu", a declarat Maia Morgenstern.

 

Artista a primit coşuri şi buchete de flori, dar şi o mini-plăcuţă de aur, reprezentând steaua care a fost dezvelită în Piaţa Timpului. Întrebată cum va sărbători în continuare, Maia a răspuns simplu: "prin muncă". Cei prezenţi au fost invitaţi la o petrecere în toată regula, inclusiv să ciocnească un pahar de şampanie cu artista, într-un elegant restaurant situat în magazinul Cocor. Pentru curioşii care au insistat să afle de ce nu au fost prezente fetele artistei, Maia a dezvăluit că nu le plac ceremoniile şi nu le place să o "împartă" cu publicul, dar că, evident, se bucură pentru distincţia ce i-a fost acordată.


"Datoria mea de artist este să fiu acolo unde arta se întâmplă, aşadar sunt cu totul alături de Maia Morgenstern într-o asemenea zi importantă. Destinul şi-a urmat cursul şi poate nu întâmplător, Maia, cea care a debutat la vârsta de 14 ani pe scena Casei de Cultură Mihai Eminescu, actualmente scena Teatrului Metropolis, se reîntoarce astăzi pe aceeaşi scenă cu un nou proiect. Sunt onorat că a dat curs invitaţiei de a juca pe scena pe care odinioară a debutat şi de asemenea, este o onoare pentru mine, în calitate de director al Teatrului Metropolis, să-i acordăm o stea pe Aleea Celebrităţilor", a declarat George Ivaşcu. Directorul Teatrului Metropolis a mai precizat, de asemenea, că Maia Morgenstern este un brand românesc cu care ne putem mândri.

 

Proiectul Walk of Fame din Piaţa Timpului a fost lansat la initiaţiva Teatrului Metropolis în semn de apreciere şi promovare a valorilor artistice din România.

 

×
Subiecte în articol: Maia Morgenstern walk of fame