x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Mălaimare: Soţia mea e singura îndreptăţită să se înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de director la ”Masca”

Mălaimare: Soţia mea e singura îndreptăţită să se înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de director la ”Masca”

15 Apr 2016   •   13:18
Mălaimare: Soţia mea e singura îndreptăţită să se înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de director la ”Masca”
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Actorul şi regizorul Mihai Mălaimare a declarat, vineri, pentru agenţia de presă News.ro, că soţia sa, Anca Florea, se va înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Teatrului Masca din Bucureşti, menţionând că ea este ”singura îndreptăţită” să participe.

”Este, de altminteri, singura îndreptăţită, pentru că ea a înfiinţat teatrul. Mi se pare absolut obligatoriu să candideze şi mi s-ar părea firesc să şi câştige. Am înfiinţat împreună teatrul. E ca în Yin şi Yang, suntem două energii care am conlucrat, dar ideea de a înfiinţa acest teatru îi aparţine cu desăvârşire, aşa cum îi aparţin multe dintre marile proiecte ale teatrului”, a spus Mihai Mălaimare despre soţia sa.

El a adăugat că Anca Florea nu poate vorbi pe tema candidaturii, pentru că proiectul său de management ”este şi trebuie să fie secret în acest moment”.

”Orice dezvăluire în legătură cu ce intenţionează n-ar face decât să îi minimalizeze şansele”, a adăugat regizorul.

Anca Florea se află la conducerea teatrului din luna mai a anului trecut, ca director interimar, de când lui Mihai Mălaimare i-a fost interzis să mai ocupe funcţii publice timp de trei ani, după ce a pierdut definitiv un proces cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, în perioada decembrie 2008 - ianuarie 2013, Mihai Mălaimare s-a aflat în incompatibilitate, pentru că a fost atât membru titular al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), cât şi director al Teatrului Masca din Bucureşti.

Înscrierile la concursul de proiecte de management pentru Teatrul Masca, dar şi pentru Teatrul Mic, se fac până în 3 mai, la ora 15.00. Între 18 şi 19 mai, candidaţii îşi vor susţine proiectele de management în cadrul unui interviu, urmând ca, pe 20 mai, să susţină o probă scrisă pentru departajare, dacă va fi cazul. 

Rezultatele finale ale concursurilor pentru Teatrul Masca şi Teatrul Mic vor fi anunţate pe 14 mai, în cazul în care nu se vor depune contestaţii, sau în 26 mai, după soluţionarea eventualelor contestaţii.

×