x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Mansardă la Paris", turneu în 11 oraşe europene

"Mansardă la Paris", turneu în 11 oraşe europene

de Maria Sârbu    |    10 Feb 2010   •   00:00
 "Mansardă la Paris", turneu în 11 oraşe europene

Spectacolul de succes "Mansardă la Paris cu vedere spre moarte" de Matei Vişniec, în regia lui Radu Afrim, va fi prezentat în 11 oraşe din Franţa, Belgia şi Luxemburg. Acest itinerar teatral va începe la 15 februarie şi se va încheia la 10 aprilie.

Prima reprezentaţie este programată la Paris, după care spectacolul se va juca la Bruxelles, Esch-sur-Alzette, Dreux, Laval, Longwy etc. A avut răsunet această montare la Festivalul de la Avignon (Off), ediţia de anul trecut, cu titlul în franceză "Les détours Cioran", primind unicul premiu care se acordă în cadrul acestei manifestări: "Coup de Coeur du Club de la Presse".

"Mansardă la Paris" este un proiect realizat de Institutul Cultural Român şi Centrul Cultural Kulturfabrik din Luxemburg cu prilejul derulării programului Belles Roumanies, susţinut de ICR. În România a putut fi văzut în festivaluri: la Timişoara şi Bucureşti, obţinând aici şi distincţii. La Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara (2008), Radu Afrim a primit Premiul pentru cea mai originală construcţie regizorală, iar unul dintre actori, francezul Valéry Plancke ­ Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină. La ediţia 2009 a Festivalului Comediei Româneşti ­ "festCO", lui Afrim i s-a înmânat Premiul de Regie, iar interpretului lui Emil Cioran - Constantin Cojocaru - Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal.

Distribuţia este internaţională şi cuprinde numele actorilor Constantin Cojocaru, Elena Popa, Andrei Elek - toţi trei din România, Valéry Plancke (Franţa), Luc Shiltz (Belgia), Marja Lena Junker şi Marie Lune din Luxemburg.

×
Subiecte în articol: teatru