x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Mirajul competiţiei, la Opera Comică pentru Copii

Mirajul competiţiei, la Opera Comică pentru Copii

15 Dec 2011   •   21:00
Mirajul competiţiei, la Opera Comică pentru Copii

Un frumos spectacol la care elevi de la sase-sapte ani in sus reactioneaza extraordinar de bine a avut premiera saptamana trecuta la Opera Comica pentru Copii, cu sediul in Giulesti. Este vorba de 'Copiii si mirajul competitiei – un musical structurat in trei parti: etno, slagare romanesti si slagare internationale. Trupa de balet si solisti vocali ai acestei institutii i-au impresionat pe spectatorii veniti in numar foarte mare. Regia spectacolului este semnata de Valentin Racoveanu, iar coregrafia de Sorina Tiron. Alaturi de artistii pro­fe­sio­nisti ai Operei Comice s-au re­mar­cat patru mici ve­dete, copiii Ted­dy, Roberta, Bogdan si Ana (foto), pe care copiii spec­tatori ii cu­nosc deja bine, caci i-au vazut si in alte montari de succes de aici.

Asadar s-au cantat slagare ro­ma­nesti si internationale si s-a dansat, pe o coregrafie frumoasa, dansuri populare si dansuri moderne intr-un 'Kids Show' – un dinamic mozaic muzical-coregrafic. fii-au dat concursul, alaturi de cei amintiti, Raluca Oprea, Ioana Damian, Nicolae Lupu, Andrei Lazar, Valentino Tiron, Daniel Filipescu, Theo Munteanu, Andreea Soare, Alexa Corneanu, Alis Birjovanu, Claudia Iagar, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Ionut Birjovanu, Octavian Iuga, Daniel Manea.

Conducerea Operei Comice a hotarat sa puna in scena un asemenea spectacol pentru ca a avut mare succes productia 'Primavara magnoliilor', care era o insiruire de sansonete, de arii si care, prezentata in mai multe tari, 'a prins foarte tare la public'.

'Pe acelasi calapod de mozaic – de la arii la cantonete, la slagare internationale, la dansuri moderne am mai avut un spectacol – 'Regal de toamna' – si ne-am gandit si la divertisment pentru copii. Se adreseaza copiilor de la clasa intai in sus, sunt melodiile lor, pe care le aud. Mai putin reactioneaza la ABBA, ca nu stiu despre ce e vorba', spunea la premiera Smaranda Oteanu-Bunea, director fondator al Operei Comice.

In luna decembrie spectacolul 'Copiii si mirajul competitiei' poate fi vazut si pe 19 si 20: cate doua reprezentatii pe zi (11:00 si 13:00).

×
Subiecte în articol: teatru