x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru My Fair Lady, premieră în Ardeal.

My Fair Lady, premieră în Ardeal.

17 Mai 2011   •   21:00

13 elevi de scoala generala din Satu-Mare vor evolua in aceste zile, in pre­miera nationala, in montarea mu­sicalului My Fair Lady al compo­zitorului american de origine aus­tria­ca Frederick Lowe, in varianta pentru copii, alaturi de trei absolventi ai Facultatii de Arta Scenica din cardul Academiei de Muzica 'Gh. Dima' Cluj-Napoca. Proiectul este produs de postul de televiziune Nord-Vest TV din Satu-Mare, in co­laborare cu scoala 'Mircea Elia­de' si Filarmonica de stat 'Dinu Li­patti'" din Satu-Mare, Primaria Mu­nicipiului si Centrul Cultural Carei si Consiliul Judetean Alba Iulia.

Turneul va avea loc la data de 21 mai 2011, ora 19:00, la Filarmo­nica de stat 'Dinu Lipatti' – Satu-Ma­re, pentru ca in ziua de 22 mai 2011, ora 19:00, reprezentatia sa se dea in Sala 'Sfantul Ladislau' din Carei si la 23 mai 2011, ora 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia.

Regia muzicala si artistica este sem­­nata de doi prestigiosi profesori universitari din cadrul Academiei de Muzica 'Gheorghe Dima' din Cluj-Napoca, in persoana doam­­nei regizor dr Ina Hudea si a dom­­nului prof. univ. dr Francisc Fuchs. Acestia au un palmares im­presionant de montari de spectaco­le de opera pe scenele lirice na­tio­na­le si internationale, mentionand printre altele: 'Sora Angelica' – Puccini; 'Intruchiparea dorintei' – Los Cobos (premiera mondiala); 'Jaques sau supunerea' – Radu Ba­calu dupa piesa lui Eugen Ionesco (premiera absoluta); 'Opera de 4 note' – E. Humperdinck (premiera romaneasca ); 'Elixirul Dragostei' – Donizetti; 'Liliacul' – Strauss; 'Ana Lugojana' – Filaret Barbu.

Parteneri media ai evenimentului sunt Jurnalul National, Radio Reintregirea, Ardealul FM, Alba TV, Gazeta de Nord-Vest Satu-Mare, Radio Transilvania Carei, careionline.ro, Mesagerul Sfantului Anton de Padova.

×
Subiecte în articol: teatru