x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Nottara” deschide stagiunea cu o montare a lui Cristi Juncu

“Nottara” deschide stagiunea cu o montare a lui Cristi Juncu

de Maria Sârbu    |    13 Aug 2013   •   19:40
 “Nottara” deschide stagiunea cu o montare a lui Cristi Juncu
Sursa foto: Ciprian Duică

Pun aici în scenă piese şi regizorii Theodor-Cristian Popescu, Alice Barb şi Diana Lupescu
Teatrul Nottara va deschide stagiunea la 14 septembrie cu spectacolul “Un pic prea intim” de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu. Repetiţiile care au început în iunie şi apoi au fost întrerupte pentru vacanţă vor fi reluate pe data de 20 august. Rolul principal în această comedie a autorului american îl deţine Andi Vasluianu, distribuţia fiind completată de alte nume cunoscute precum Catrinel Dumitrescu, Dan Bordeianu sau de Cristina Florea pe acelaşi rol cu Laura Vasiliu, Diana Roman şi Irina Velcescu. Traducerea textului aparţine lui Bogdan Budeş, iar scenografia o semnează Cosmin Ardeleanu.

Cristi Juncu ne-a spus că el a propus proiectul Teatrului Nottara (de puţin timp este şi angajat al acestei instituţii) şi a ales actorii “în funcţie de text”. S-a “nimerit” să mai fi lucrat cu unii dintre actorii distribuiţi. Juncu montează pentru prima dată un text de Rajiv Joseph, dramaturg distins cu mai multe premii. Piesa “Un pic prea intim” (All This Intimacy) a avut premiera la Teatrul McGinn/Cazale din New York, în 2006.
 
Este un text despre “prietenie şi dorinţă carnală, ca şi despre felul în care cele două nu pot fi asociate”, după cum informa cu ceva timp în urmă Teatrul Nottara.
Cristi Juncu a montat la teatrul de pe Bulevardul Magheru, în 2011, “Omul hazardului” de Yasmina Reza, cu Emil Hossu şi Catrinel Dumitrescu protagonişti.

Directoarea Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, spunea despre acest nou spectacol că trupa are nevoie de certitudini: “Şi pentru mine, aceşti actori, acest regizor şi acest scenograf reprezintă certitudinea că vor realiza o producţie de succes. De ce cred asta? Pentru că cei mai mulţi dintre ei au mai lucrat împreună... reuşind să formeze o echipă. Pentru că piesa are şi haz, şi adevăr, şi întrebări... Pentru că va fi un spectacol care se adresează tuturor, indiferent de vârstă, studii, clasă socială, sex... sau, poate (doar), un pic mai mult... bărbaţilor”.

În repertoriul teatrului va intra şi spectacolul regizat de Theodor-Cristian Popescu “Panică”. Este o piesă scrisă de finlandezul Mika Myllyaho (regizor, director al Teatrului Naţional din Helsinki), traducerea, după variantele în engleză şi franceză, aparţinând Cristinei Toma.
Premiera va fi în cadrul Festivalului “Fest(in) pe Bulevard”, pe care “Nottara” îl va organiza între 12 şi 19 octombrie. Piesa are trei personaje interpretate de Gabriel Răuţă, Alexandru Jitea şi Vlad Zamfirescu, dublat de Andi Vasluianu. Scenografia va purta semnătura lui Cosmin Florea.
Theodor-Cristian Popescu ne-a spus că textul vorbeşte despre “trei bărbaţi care sunt speriaţi de femei”. Potrivit regizorului, repetiţiile vor începe pe 16 august.
Alte două titluri, pregătite de Teatrul Nottara pentru începutul stagiunii 2013-2014, sunt: “Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, în regia lui Alice Barb, şi “Matrimoniale” de Lia Bugnar, regia Diana Lupescu.

Festivalul din octombrie pe care l-a lansat de curând “Nottara” va fi “o manifestare teatrală internaţională” construită pe tema crizei din perspectivă economică, socială, identitară şi politică, “o temă pusă în discuţie, în premieră, în spaţiul teatral românesc”, potrivit teatrului.

×
Subiecte în articol: teatrul nottara