x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Oana Pellea, din nou într-un spectacol la "Bulandra"

Oana Pellea, din nou într-un spectacol la "Bulandra"

de Maria Sârbu    |    04 Mar 2010   •   00:00
Oana Pellea, din nou într-un spectacol la "Bulandra"
Sursa foto: Cosmin Ardeleanu/

Actriţa Oana Pellea joacă în spectacolul "Oscar şi Tanti Roz", o montare după romanul omonim al celebrului dramaturg francez contemporan Eric Emmanuel Schmitt. Ei i se alătură un alt actor apreciat de public şi de critici, Marius Manole, din distribuţie făcând parte, de asemenea, Antoaneta Cojocaru şi Cristina Casian. Regia este semnată de Chris Simion.

Avanpremiera cu "Oscar şi Tanti Roz" va avea loc sâmbătă, 6 martie, ora 19:00, la Sala Toma Caragiu ­ Grădina Icoanei, următoarea reprezentaţie fiind programată a doua zi. Data premierei oficiale încă nu s-a stabilit.

"Oscar şi Tanti Roz" este atât povestea unui copil bolnav, pe nume Oscar, care "stă de vorbă cu Dumnezeu", cât şi povestea tuturor oamenilor, pentru că din acest text dramatic se desprinde un mesaj pe cât de emoţionant, pe atât de adevărat: "Oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus". Poate de aceea suntem îndemnaţi să ne bucurăm de viaţă în fiecare zi, care ni se dăruieşte. În text este "recreat universul infantil".

E o poveste frumoasă şi tulburătoare, căci acest autor scrie miraculos. Romanul a apărut în româneşte, editat în seria Eric-Emmanuel Schmitt de la "Humanitas".

Cu acest prilej, publicul o va vedea pe Oana Pellea pe scena unde ea a realizat memorabile roluri, în "Caligula", "Julius Caesar", "Woyzeck", "Trei surori", "Poveste de iarnă", "Visul unei nopţi de vară" sau în spectacolul găzduit de aceeaşi sală, "Îmblânzirea scorpiei". Tot aici este în repertoriu montarea "Scaunele", realizată în colaborare cu Institutul Francez din Bucureşti şi în care actriţa îl are partener pe Răzvan Vasilescu.

×
Subiecte în articol: teatru