x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Peste 50 de trupe de actori și studenţii la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa

Peste 50 de trupe de actori și studenţii la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa

18 Aug 2017   •   19:58
Peste 50 de trupe de actori și studenţii la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa

Peste 50 de trupe de actori, studenţi, absolvenţi sau voluntari au fost selectate să participe la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC), care se va desfăşura în perioada 2-9 septembrie, informează un comunicat al organizatorilor transmis, vineri, AGERPRES.

În urma preselecţiei, la care s-au înscris peste 150 de trupe, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" vor urca 46 de trupe în concurs, iar 10 vor prezenta spectacole în secţiunea Off.

La categoria "Concurs dedicat tinerilor actori şi studenţi" au fost selectate şapte spectacole realizate de UNATC - 3 spectacole, şi Universitatea din Craiova, Universitatea "Ovidius" din Constanţa, Universitatea Iaşi şi Universitatea Hyperion - câte un spectacol.

În secţiunea "Spectacole de teatru independent" au fost selectate 35 de spectacole independente, printre acestea aflându-se "Love, mon amour" al Teatrului Mic Sibiu, "Jurnalul lui Adam şi al Evei" - Godot Cafe Teatru, "Ce zile frumoase" - Teatrul de sufragerie", "O noapte furtunoasă" - Teatrul Arte dell Anima", "Patru femei la poliţie" - Teatrul Particular Braşov sau "Un bărbat şi mai multe" - Teatrul T.a.C.T., Sighişoara.

La categoria "Spectacole de teatru-dans" au fost selectate patru spectacole realizate de Teatru FiX, Trupa RaDa şi Compania Microbis, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu - cu două spectacole, în timp ce câştigătorii preselecţiei "Concursului de dramaturgie contemporană" - Radu Popescu cu "Paliativ", Matei Lucaci Grunberg cu "Procesul lui David M. Golan" şi Marian Popescu cu "Două nunţi şi-o sinucidere" - vor avea producţiile prezentate în cadrul unui masterclass, potrivit organizatorilor.

"FITIC este un eveniment deschis tuturor tinerilor actori curajoşi, care au înţeles că arta efemerului, a emoţiei şi a măştii trebuie să aibă propriu-i templu, fără piloni, socluri şi reţete predestinate, precum vina tragică. Această artă, ai cărei ucenici sunt tinerii independenţi, se nutreşte din realitatea imediată, nu întotdeauna plăcută, însă aplicată social, o realitate dimensionată de curajul de a dărâma convenţiile şi de a construi o altă înţelegere a lucrurilor care ne înconjoară. Această artă a teatrului imediat corespunde întru totul noilor cerinţe ale prezentului, sub toate aspectele: actor, text, regie, tehnică scenică", se arată în comunicatul organizatorilor.

×