x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Piesă de Alina Nelega, la Barcelona

Piesă de Alina Nelega, la Barcelona

de Maria Sârbu    |    08 Iul 2014   •   17:59
Piesă de Alina Nelega, la Barcelona

“Efectul Genovese” – piesa Alinei Nelega – va avea o lectură dramatizată la Festivalul Grec – Atelierul de Vară la Sala Becket de la Barcelona. Autoarea româncă participă astfel la proiectul european “Fabulamundi. Playwriting Europe”, care se va desfăşura la 10 şi 11 iulie în cadrul festivalului. Atelierul de vară găzduieşte dramaturgi contemporani antrenaţi în seminarii, dezbateri şi lecturi dramatizate. Sunt propuse la această ediţie a evenimentului patru lecturi dramatizate ale unor texte din Austria, România, Italia şi Franţa, traduse şi prezentate prin proiectul european de dramaturgie contemporană amintit.

Traducerea piesei “Efectul Genovese” aparţine lui Xavier Montoliu, iar regia o semnează Jordi Prat i Coll. Spectacolul lectură va avea loc joi, de la ora 20:00. Apoi autoarea va susţine un dialog cu publicul şi cu cei implicaţi în spectacolul-lectură. Totodată, Alina Nelega va fi prezentă, a doua zi, la întâlnirea-dezbatere cu autori dramatici “Crisis? What Crisis?”.

Autoarea de piese de teatru Alina Nelega este director artistic al Teatrului Naţional din Târgu-Mureş şi profesor la Universitatea de Artă din Târgu-Mureş, unde coordonează masterul de scriere dramatică. A câştigat Concursul UNITER “Cea mai bună piesă românească”, pe anii 2001 şi 2013.

×