x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Premianţi la "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti"

Premianţi la "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti"

de Maria Sârbu    |    12 Oct 2010   •   00:00

Copiii din Bucureşti au putut vedea timp de o săptămână (2-9 oc­tom­brie) memorabile spectacole în ca­drul celei de-a VI-a ediţii a Festiva­lu­lui Internaţional de Teatru pentru Co­pii "100, 1.000, 1.000.000 de po­veşti".

Evenimentul, organizat de Tea­trul "Ion Creangă", a fost com­peti­tiv, iar la final s-au acordat şi premii. Au venit cu "poveştile" lor în Capi­ta­la României artişti din Aus­tria, Is­rael, Serbia, Germania, Spania, Po­lonia, Ungaria, Repu­blica Mol­do­va. Au prezentat spectacole, desi­gur, şi teatre din România. Oferta a fost diversă, organizatorii selectând producţii atât pentru copii foarte mici (0-3 ani), cât şi pentru copii mai mari (4-12 ani).

Trei critici de teatru (membrii ju­riului) - Alice Georgescu, Doina Modola şi Timea Papp (Ungaria) - au desemnat câştigătorii. Marele Premiu pentru cel mai bun spectacol a fost decernat producţiei din Israel "Cutii" (Bama Dance Group din Tel Aviv). Premiul "Super Bebe" pen­tru cel mai bun spectacol adre­sat copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani a revenit montării "Trei de-un fel" (Viena, Austria). La interpre­­tare, premiul s-a acordat ex aequo ac­to­rilor Karin Schroeder şi An­dreas Goerth ("Nimeni nu se nu­meş­te Elise", Teatrul Metronom din Ger­mania). Juriul a oferit şi un premiu special - Teatrului "Ion Crean­gă", pentru proiectu Programul "Edu­caţia Timpurie. Teatru pentru 0-3 ani".

La această ediţie a festivalului, a fost lansată antologia de teatru pentru copii. În volum sunt incluse cele mai bune texte înscrise la Concursul de Dramaturgie "100, 1.000, 1.000.000", ajuns la a IV-a ediţie: "Ca­rolina şi poneiul" de Laurenţiu Budău (piesa câştigătoare); "2010" de Cristina Cozma şi "Noapte bună, domnule Marţi" de Carmen Dominte.

×
Subiecte în articol: teatru